Poduzetnik napadnut u Mostaru: Reketare me za milijun maraka, tri dana su me pratili

Screenshot: Igor Krezić/Facebook

Igor Krezić, poduzetnik iz Mostara koji je napadnut 13. rujna, objavio je na Facebooku identitete dvojice napadača za koje tvrdi da su ga presreli automobilom i palicom udarali po prozoru njegovog automobila. U Facebook objavi navodi i da ga je nakon napada pokušao reketariti poduzetnik iz Međugorja.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije za Bljesak.info je poručilo da još ne mogu potvrditi da su napadači identificirani te su naveli da njihovi službenici rade na rasvjetljavanju slučaja.

Podsjetimo, Krezić je nakon napada objavio kratki video na Facebooku u kojem se može vidjeti lice napadača i fotografiju automobila. Ponudio je tada 10 tisuća maraka onome tko mu pošalje ime i prezime napadača.

Ekipa, upravo su me napali i razbili staklo na autu, ako neko prepoznaje auto ili momka nek se javi. Share pls.

Objavljuje Igor Krezic u Petak, 13. rujna 2024.
"Oko 21:10, I.K (1986.) iz Mostara prijavio je kako su ga kod ugostiteljskog objekta Rudnik napale dvije muške nepoznate osobe dok se nalazio u svom automobilu. Osobe su se nalazile u vozilu Golf 7, bez registracijskih oznaka, te su metalnom palicom udarile po staklu na prozoru vozačevih vrata, nakon čega ulaze u vozilo i udaljavaju se u nepoznatom smjeru", naveli su iz policije detalje iz prijave.

Krezić: Poduzetnik iz Međugorja me tražio reket

Krezić je u današnjoj objavi naveo da ga je pokušao reketariti poduzetnik iz Međugorja.

"On je pet dana nakon napada donio kuvertu u kojoj od mene potražuje 1 302 500 (da, milijun i tristo tisuća) reketa jer je navodno neki njegov čovjek sredio posao mojoj firmi. Prije nego imenujem te ljude, želim istražiti jesu li stvarno umiješani", napisao je na Facebooku.

Kazao je i da su ga trojica pratila tri dana. Naveo je da je jedan od napadača išao u razred s njegovim bratom, trenirao s njegovim rođakom te dolazio u njegovu igraonicu. "Kad sam, preko kolege, ponudio da se ispričaju i zarađeni novac doniraju, rekli su da su dobili ogroman novac i da ne mogu", dodao je.

Krezić je za Index potvrdio da je sve informacije predao policiji.

"Istu noć su mi se javili ljudi preko društvenih mreža i uputili na auto sa snimke. Vrlo brzo smo ga pronašli u gradu te pregledali sve snimke s objekata gdje se auto kretao i tako vidjeli i prepoznali osobe te na kraju odnijeli na policiju. Još neka saznanja neću objavljivati jer nisam 100% siguran, ali čim budem, objavit ću", rekao nam je.

Index je upit o događaju poslao MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije. Kad dobijemo odgovore, objavit ćemo ih.

Bavi se izradom softvera za kladionice i igre na sreću

Krezić je 2008. osnovao tvrtku NSoft koja se primarno bavi izradom softvera za kladionice i igre na sreću. NSoft se pozicionirao kao uspješan proizvođač specijaliziranih rješenja za industriju igara na sreću. Izrađuju i sustave iz domene sigurnosti. Direktor je startupa Rolle, za koji mediji u BiH pišu da je jedan od najperspektivnijih u regiji.

"Posudio sam Rimcu 300 tisuća eura"

Podsjetimo, Krezić je u emisiji Vjetar u kosi ispričao da je Rimcu posudio 300 tisuća eura nakon samo dva dana poznanstva.

"Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret", rekao je tom prilikom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.