Pogledajte današnje naslovnice britanskih medija: Mnoge slave Zelenskog

Foto: Twitter

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenskij jučer se obratio britanskim zastupnicima, a mediji to nazivaju povijesnim obraćanjem.

Od Velike Britanije zatražio je pomoć i još jednom ponovio zahtjev koji ponavlja već danima, a to je zona zabrane letova nad ukrajinskim nebom. Citirao je i Williama Shakespearea rekavši "da je pitanje s kojim se Ukrajina ovih dana suočava biti ili ne biti".

Citirao je Winstona Churchilla rekavši da će se Ukrajina protiv Rusije boriti "u šumama, na poljima, na obalama i na ulicama".

Zelenskij se Donjem domu britanskog parlamenta obratio putem videoveze, a citiranje Churchilla navelo je zastupnike da mu zaplješću.

Guardian piše kako je pozivanje na Churchilla bilo neodoljivo za britanske medije koji su upravo to izdvojili na svojim naslovnicama. Neki su otišli toliko daleko da su ga prozvali herojem britanskog parlamenta.

Guardianova kolumnistica napisala je: "Kakav je snažan šok bio vidjeti kako se cijeli parlament diže i plješće kad ste naviknuti da je politika samo teatar".

 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.