Vozači bijesni, čekali tri sata u koloni na A3. Ovo je objašnjenje HAC-a za kolaps

Foto: Čitatelj Indexa

Oko 17 sati se pokvario kamion na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zoni radova. Privremeno je obustavljen promet, a Indexu se javilo puno čitatelja koji kažu da su čekali preko tri sata u koloni i da im nitko nije odgovarao na upite o tome što se događa.

"Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zoni radova na 175. km privremeno je prekinut promet između čvorova Nova Gradiška i Lužani u smjeru Lipovca. Promet se odvija alternativnim pravcem čvor Nova Gradiška-DC51-ŽC4158-DC49-čvor Lužani", objavio je HAK.

Tri sata kasnije HAK je objavio da je vozilo uklonjeno.

"Uklonjeno je teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zoni radova na 175. km između čvorova Nova Gradiška i Lužani u smjeru Lipovca. Vozi se u koloni dugoj oko 8 km", objavio je oko 20.15 sati HAK.

HAK: Kamion se pokvario u zoni radova, bilo je problema s izvlačenjem

Index je pitao HAC o kakvom se kvaru radio i zašto se toliko dugo čekalo da se situacija riješi. Detaljno su nam odgovorili. 

"Kamion se pokvario u zoni radova, odmah na početku posebne prometne regulacije koja je u duljini od otprilke šest kilometara. Radi se na sanaciji kolnika u smjeru Lipovca i promet se vodi dvosmjerno jednom stranom autoceste, a radi sigurnosti, budući da je riječ o tranzitnoj dionici, trake su osvojene betonskom ogradom. Dizalica za izvlačenje kamiona je došla vrlo brzo, no nije mogla ući unutar betonske ograde. Potom je došla u rikverc i izvukla kamion, no s obzirom na cijelu situaciju i na to da se izvlačilo veliko teretno vozilo, izvlačenje je trajalo. Uskoro se očekuje normalizacija prometa", rekla je za Index glasnogovornica HAC-a. 

Ovo su svjedočansta koja su nam vozači slali dok su čekali u koloni:

"Stojimo na autocesti prije Lužana. Stojimo točno 55 minuta u autu s dvoje male djece, zovemo policiju, HAC je isključio telefon", javila sam se jedna čitateljica.

"Na dionici autoceste u smjeru Slavonskog Broda, 20-ak kilometara prije Broda, zbog kvara kamiona su obustavili promet i mi sad preko sat vremena stojimo u koloni. Umjesto da maknu kamion oni ga popravljaju. Policija mi kaže da se to tako mora i da moramo čekati", rekao nam je drugi čitatelj.

"Sa mnom je bolesna majka, oko mene su ljudi s malom djecom. Ovo je van svake pameti", dodao je.

"Prošla je neka vučna služba koja navodno treba pokupiti vozilo. Svaka čast Škoriću i HDZ-u i ostalim članovima Hrvatskih cesta da mi s dvoje male djece stojimo već sat i pol u autu i ne možemo se maknuti. I koga god smo zvali, od 112 do 192, lokalne policije… Svi kažu - polako, vozilo se kreće - pa toga nema nigdje nego u Hrvatskoj", rekao nam je treći čitatelj.

"Nitko nam ništa ne govori"

"Stojimo u koloni više od sat vremena. Nismo se pomaknuli ni milimetar. Promet nije bio preusmjeravan kada smo mi prolazili, a već je bila ogromna kolona. Kakav to kvar može zaustaviti kompletan promet? Sramota!" javlja još jedan čitatelj.

"Prestrašno. Sada je 19 h i stojimo ukupno sat i pol, taman poslije izlaza za Novu Gradišku. I nikakve obavijesti na cesti prije zastoja nije bilo. Nikakve. Stojimo nigdje i ne možemo se pomaknuti. Još uvijek stojimo, nismo se pomaknuli ni milimetar već 2 sata... a kako izgleda ni nećemo. A vjerujem da će nam naplatiti kao da smo se normalno vozili. Užas", pišu nam čitatelji.

"Stojimo u koloni dva ipo sata bez mrdanja, bez ikakve informacije kad će se promet nastaviti, s bebom od 2 mjeseca bez vode i hrane… Lažne su informacije da se kolona kreće, kolona stoji preko 2 i pol sata. I ne znamo kada će se pokrenuti", piše nam čitateljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.