Policajci iz BiH za 500 eura dilerima i kriminalcima prodaju informacije iz istraga

Ilustracija: Shutterstock

TUŽITELJSTVO BiH provodi istragu protiv par policajaca iz jedne državne policijske agencije za koje se sumnja da su kriminalcima prodavali informacije iz aplikacije Sky, saznaje Avaz

Dokumenti Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) uvršteni su kao novi dokazi u slučaju Diane Kajmaković, državne tužiteljice i zamjenice glavnog državnog tužitelja. Podsjetimo, utvrđeno je da je Kajmaković u sefu čuvala 21 povjerljivu informaciju iz predmeta vezanih za aplikaciju Sky koju koriste kriminalci.

Istragom će se utvrditi na koga su se predmeti iz aplikacije točno odnosili i koga je Kajmaković štitila od procesuiranja. Glavni državni tužitelj Milanko Kajganić nedavno je rekao da cure podaci iz istraga u Sky predmetima, zbog čega su mnoge osobe znale i za istragu i za uhićenja, piše Avaz. Zbog tih informacija su pojedinci pobjegli iz BiH.

USB stick platio 500 eura i izbjegao uhićenje

Utvrđeno je da su policajci Sky kodove prodavali kriminalcima. U samo jednom predmetu je utvrđeno da su policajci uzimali po 500 eura (1000 KM). Avaz piše da je to otkrio jedan od uhićenih dilera skunka iz Hercegovine.

Tužitelju je priznao da je platio USB stick sa Sky kodom s podacima narkobande koja je uvozila skunk u BiH. Diler navodi da je uz kodove dobio i sve podatke o istrazi.

Tvrdi da je USB platio 500 eura i kasnije izbjegao uhićenje. Riječ je o čovjeku koji je razvozio skunk po ranije dobivenim uputama. Tužitelji znaju o kojim se policajcima radi, a pitanje je koliko je još ovakvih slučajeva bilo.

Pokrenuta interna istraga u Graničnoj policiji

U Graničnoj policiji nedavno je pokrenuta interna istraga u vezi s postupanjem dvojice graničnih istražitelja. Avaz navodi da je jedan od njih uhvaćen na aplikaciji Sky. 

O svemu je informirano i Tužiteljstvo BiH. Provjerava se jesu li iz ove agencije curile informacije i jesu li se odavali podaci iz istraga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.