Policija na INmusicu naplatila 21.000 eura kazni

Ilustracija: Luka Antunac/PIXSELL

Zagrebačka policija oglasila se o rezultatima postupanja tijekom trodnevnog glazbenog festivala INmusic na Jarunu. Naglasili su da su policijski službenici djelovali s ciljem sprječavanja svih oblika protupravnih ponašanja, pri čemu je fokus bio na pronalasku droge. 

Prve večeri najmanje prekršaja

Prve večeri festivala, u večernjim i ranojutarnjim satima s ponedjeljka 24. na utorak 25. lipnja, u počinjenju prekršaja zatečeno je ukupno 18 posjetitelja u dobi između 21 i 56 godina. Radilo se o 13 muškaraca i pet žena. 

Kod njih su pronađena: dva paketića ispunjenih amfetaminom, jedan paketić ispunjen kokainom, četiri paketića ispunjenih konopljom tipa droga, 18 jointova te dva paketića ispunjena drogom MDMA.

Policija je te večeri izdala ukupno 17 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je jedna osoba dovedena na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu jer prekršila Zakon o javnom redu i miru. 

I druge večeri jedan posjetitelj kršio javni red i mir

Druge večeri, u večernjim i ranojutarnjim satima s utorka 25. na srijedu 26. lipnja, u počinjenju prekršaja zatečeno je ukupno 25 posjetitelja u dobi između 25 i 58 godina. Radilo se o 18 muškaraca i sedam žena.

Kod njih su pronađena: dva paketića ispunjena amfetaminom, četiri paketića ispunjena kokainom, pet paketića ispunjenih konopljom tipa droga, 20 jointova, tri tablete droge MDMA i dva grumena droge tipa hašiš.

Policija je na mjestu događaja izdala ukupno 24 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Jedna osoba je privedena na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu jer je prekršila Zakon o javnom redu i miru. 

Posljednje večeri pronađeni samo jointovi i paketić s MDMA

Posljednje večeri festivala, u večernjim i ranojutarnjim satima sa srijede 26. na četvrtak 27. lipnja, u počinjenju prekršaja zatečena su ukupno 23 posjetitelja u dobi između 21 i 49 godina. Ovaj put se radilo o 18 muškaraca i pet žena.

Kod njih je pronađeno 29 jointova te jedan paketić ispunjen drogom MDMA. Policija je izdala ukupno 23 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tijekom tri dana festivala, zagrebački policajci naplatili su novčane kazne u ukupnom iznosu oko 21.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.