Policija o napadu na gej turiste u Splitu: Tražimo nepoznatog napadača

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL, TikTok

Splitska policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja vezano uz kazneno djelo nasilničkog ponašanja zbog napada na dvojicu Britanaca na Bačvicama.

Riječ je o napadu na tiktokera Rickyja Liua, njegovog dečka i prijatelja, koji se prije par dana dogodio na splitskoj plaži. Britanac je na društvenim mrežama objavio snimke u kojima opisuje napad. U videu prepričava da se fotografirao u moru s dečkom, a onda ih je, prepričao je, skupina djece počela gađati pijeskom.

"Otišao sam do njih i zamolio ih da ne bacaju pijesak i da nas puste na miru. A onda su počeli vikati da smo gej. Ali na kraju su otišli. Nastavili smo se fotografirati, a onda opet napad pijeskom", prepričao je Ricky Liu.

Objavio je još jedan video. U njemu je prepričao da je kasnije žena na njih bacila cigaretu, a drugi ih muškarac pratio te udario njegovog prijatelja šakom, a on je zatim udario glavom u stablo. "Ako si gej i putuješ u Hrvatsku, moraš biti na oprezu. Nisam ljut, nego razočaran. Moram se brinuti za svoju sigurnost na ostatku ljetovanja", dodao je. 

Policija: Slučaj nije prijavljen, saznali smo o njemu u medijima

Index je zbog napada o kojem mladić priča u videima kontaktirao PU splitsko-dalmatinsku. 

"Nismo zaprimili prijavu događaja, već smo za isti saznali nakon objave u medijskom prostoru. Odmah po saznanju za događaj pokrenuli smo istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. Protiv za sada nepoznatog počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podnijet ćemo kaznenu prijavu vezano uz kazneno djelo nasilničkog ponašanja", rekli su nam jučer iz PU splitsko-dalmatinske.

Danas smo također kontaktirali policiji i pitali ima li novih informacija u vezi slučaja te jesu li pronašli počinitelja. Odgovorili su nam da novih informacija nema, da počinitelj nije uhvaćen te da ćemo biti obaviješteni u slučaju novih informacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.