Policija je objavila detalje o napadu na ilegalnoj misi u Splitu

Foto: Pixsell

POLICIJA se oglasila o jučerašnjem napadu u crkvi na splitskoj Sirobuji, kao i o činjenici da je misa, usprkos zabrani javnih okupljanja, ipak održana.

Iz policije kažu da su obavijestili Stožer civilne zaštite, ali i nadbiskupiju.

"Poštovani, obzirom na vjersko okupljanje održano jučer, 12. travnja, u crkvi u Sirobuji a koje je protivno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o svim prikupljenim relevantnim informacijama upućeno je izvješće Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji", stoji u priopćenju.

Policija kaže da je provedeno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe. Novinarka je, kažu, lakše ozlijeđena.

"Nadalje, u vezi okolnosti napada na 42-godišnju novinarku u crkvi i potom narušavanja javnog reda i sprječavanja novinara u obavljanju javne djelatnosti provedeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i to 53-godišnjakom, 23-godišnjakom, 21-godišnjakom i 70-godišnjakom.

Za kazneno djelo 'Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi' kojim je oštećena 42-godišnja novinarka sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Oštećenoj 42-godišnjakinji je utvrđena lakša tjelesna ozljeda", piše.

Komentirali su i napad na snimateljicu N1 televizije.

"U vezi počinjenja istog kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ na štetu 38-godišnje snimateljice televizije sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", piše policija.

Svećenika se tereti za kršenje javnog reda i mira.

"Nadalje, u vezi počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira na štetu okupljenih građana sumnjiči se 70-godišnjak protiv kojeg će biti podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira."

Podsjetimo, unatoč tomu što su veća okupljanja zabranjena, jučer je na splitskoj Sirobuji održana misa.

Don Josip Delaš održao je misu u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića, a čitav događaj obilježili su incidenti.

Napadnute su dvije novinarke: novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković i snimateljica N1 Ivana Sivro.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.