Policija pohvatala bandite koji su opljačkali 800 tisuća kuna, a nije pronašla ni lipu plijena!

POLICIJA je iza rešetaka strpala solinsku bandu koju je vodio 30-godišnji Krešimir Matić. Terete ih da su u posljednjih par mjeseci u nizu razbojstava u Sinju, Trogiru i Splitu, te nekoliko krađa na području Kaštela, Makarske i Solina došli do 800 tisuća kuna.

Unatoč tome što je zaplijenjeno nešto oružja (automatska puška, pištolj s mecima), provalnički alat (nekoliko maca, brusilica) i dio ukradene zlatnine, policija nije pronašla ni lipu gotovine!

"Pretpostavljamo da je to već potrošeno. Novce su već podijelili među sobom" kaže Ante Gudelj, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Uz Krešimira Matića, uhićeni su i njegov mlađi brat Branimir (26), Mirza Cico (30), Bosanac prijavljen u Trogiru, Miroslav Ivšek (25) iz Solina, te Ante Perić zvani Ustaša (43) iz Kamenmosta kod Imotskog, stari znanac policije. Policiji su nedostupni Ljubo Boban (25) iz Solina, te Domagoj Vrkić (23), koji navodno plovi.

Na meti solinske bande našli su se "Admiral casino" u Sinju, kladionica "Super sport" u Splitu, dok su automat klub "San" u Trogiru opljačkali dvaput. Iz obiteljske kuće u Baškoj Vodi digli su 165 tisuća kuna, što gotovine, što zlata, a prije svega dvadeset dana pokrali su i zlatarnicu Ivana Ivande u sklopu prodajnog centra "Emmezeta". Digli su mu 2 i pol kila zlata.

Dragan Miljuš
Foto: Joško Ponoš / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.