Policija utvrdila identitet pokopane žene koju su roditelji "prepoznali" kao svoju kćer

SPLITSKA policija uspješno je riješila zbrku oko identiteta utopljenice u splitskoj gradskoj luci. Nakon što je živa pronađena 39-godišnja Tea Burić, koju su roditelji već oplakali i pokopali u Drveniku kraj Makarske, ispostavilo se da je 15. travnja u moru nađena 44-godišnja Slavka Zuban iz Neorića.

Otkrili je po otisku prsta

Sad su sve dobro provjerili. Identitet su otkrili po otisku prsta, što su propustili napraviti nakon što su Teu prepoznala čak četiri člana njezine obitelji, ujak, brat i roditelji. 

Nestanak Slavke Zuban prijavila je (tek) 10. svibnja njezina starija sestra. Policiji je rekla da su se posljednji put čule oko Uskrsa. Nisu, inače, baš bile u kontaktu. Danima je nije vidjela ni njezina stanodavka Zorka S. Bilo joj je to sumnjivo, no policiji do prije koji dan ništa nije bilo prijavljeno.

Slavka je, inače, radila u restoranu Amigo u Podstrani.

U policiji ispituju tko je zabrljao

Očekuje se da istražni sudac izda nalog za ekshumaciju pokopane u Drveniku. U policiji istražuju kako je došlo do ovakve blamaže. Procedura se nije poštivala, jer su se otisci trebali provjeriti unatoč pozitivnoj identifikaciji obitelji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.