Posljednje riječi dječaka koji je u SAD-u izboden jer je musliman: Mama, dobro sam

Foto: Obiteljska fotografija/ CAIR-Chicago/ Ured šerifa okruga Will

Posljednje riječi šestogodišnjeg muslimanskog dječaka koji je izboden na smrt u SAD-u bile su: "Mama, dobro sam", rekao je njegov ujak. Joseph Czuba (71) optužen je za ubojstvo i druge zločine iz mržnje nakon što je u subotu u Plainfieldu izbo dječaka (6) i njegovu majku (32) samo zato što su bili islamske vjere.  

Policija navodi da je napad bio potaknut trenutnim sukobom između Hamasa i Izraela. Czuba je optužen za ubojstvo prvog stupnja, pokušaj ubojstva prvog stupnja, zločine iz mržnje i nanošenje teških povreda.  

Ujak i glasnogovornik obitelji Yousef Hannon je kazao kako prije ovog stravičnog ubojstva nije bilo napetih odnosa između Czube i žrtava. Dječak i njegova majka živjeli su u dvije iznajmljene sobe u Czubinoj kući, koji je čak prije nekoliko tjedana došao na dječakov rođendan.  

"Mama, dobro sam"

"Bio je prijateljski raspoložen prema cijeloj obitelji, ali posebno prema djetetu, prema kojem se ponašao kao prema unuku. Donio mu je poklone, neke igračke", rekao je Hannon za BBC

Ujak je također kazao da je šestogodišnji Wadea al-Fayoume volio školu, učitelje i svoju majku. "Volio je život. Bio je sretno dijete", kazao je. Drugi ujak Mahmoud Yousef je kazao da su posljednje riječi dječaka bile upućene njegovoj majci. "Njegove posljednje riječi su bile upućene mami. Rekao je: 'Mama, dobro sam.' Znate što, on je dobro. Na boljem je mjestu", kazao je Yousef. 

Prema sudskim dokumentima, Czubina supruga je kazala policiji da se njezin muž bojao napada s Bliskog istoka i da je zbog toga podigao 1000 dolara iz banke. U subotu ujutro je policija zaprimila poziv od žene koja je rekla da ju je napao njezin stanodavac u Plainfieldu i da je otrčala u kupaonicu. Czuba je navodno pokušao udaviti Hanaan Shahin i rekao joj: "Vi muslimani morate umrijeti." 

Izbo dječaka 26 puta 

Kada su policajci stigli na mjesto događaja, pronašli su ženu i dječaka s višestrukim ubodima nožem na prsima, torzu i gornjim ekstremitetima. Obje žrtve su prevezene u bolnicu, no dječak je preminuo. Kasnije je utvrđeno da je dijete izbodeno 26 puta. Majka ima ozbiljne ozljede, ali liječnici očekuju da će preživjeti.

Policija je pronašla Czubu kako sjedi na tlu u blizini prilaza stambenom objektu, stoji u priopćenju. "Detektivi su utvrdili da su obje žrtve u ovom brutalnom napadu bile na meti osumnjičenika jer su bili muslimani. Napad je potaknut zbog sukoba u koji su uključeni Hamas i Izrael", dodao je šerifov ured.  

Ubijeni dječak Wadea al-Fayoume rodio se u SAD-u, dok je njegova majka Hanaan Shahin, porijeklom iz Zapadne obale, došla u zemlju prije 12 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.