Index doznaje: Kerumov sin glavom nokautirao šefa Torcide Brda

SPLITSKA policija podnijela je optužni prijedlog za remećenje javnog reda i mira protiv 20-godišnjeg Joška Keruma, sina splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Prema policijskom izviješću, radilo se o sukobu dvije grupe mladića sinoć oko 23 sata na raskrižju Velebitske i Dubrovačke ulice u Splitu.

Došlo je do rasprave oko prednosti prolaza. S Kerumom juniorom bila su dvojica njegovih prijatelja Ante M. i Ivan K., koji su u tučnjavi zadobili teške tjelesne ozljede - lom kosti šake.

S druge strane u obračunu su sudjelovali Josip B. i Zoran V., koji su nakon incidenta podvrguti alkotestiranju. Ispostavilo se da su bili alkoholizirani. Josipu B. izmjereno je 1,7 promila, a Zoranu M. nešto manje od 0,5.

Njih dvojicu policija je privela u 1. policijsku postaju i zadržala do otriježnjenja. Ostali sudionici tučnjave su pušteni, a svi su prekršajno obrađeni.

"Dvojica su me uhvatila u kravatu, a ostali su navalili i počeli me tuči..."

Čuli smo se sa Josipom B. nakon puštanja iz policijske postaje. Tvrdi da su ga premlatila osmorica. "Krenuli smo na momačku večer našeg prijatelja, istina je, nisam smio voziti jer sam pio, ali to nema nikakve veze s brutalnim premlaćivanjem koje se dogodilo. Na križanju sam pitao nekog tipa u velikom terencu može li me pustiti da skrenem desno prije njega. Izašli su, bacili me na pod i brutalno iscipelarili. Ne znam tko je sve tamo bio, od udaraca se ne sjećam ničega", kaže nam Josip B., koji je ostao bez vozačke dozvole zbog vožnje u pijanom stanju.

Pukao nos, natučena prsna kost...

Vrlo je oprezan s izjavama jer po policijskom izvješću ispada da njemu nije ništa, dok su prijatelji Keruma juniora teško ozlijeđeni. Samo kako? Pukle su im šake.

Josipu su utvrđene brojne ozljede, od puknuća nosa do natučene prsne kosti, što sve skupa svjedoči o vrlo ozbiljnom intezitetu napada družine Keruma juniora.

HSP: Kerum vlada Splitom kao Don Corleone, sin mu zavodi teror po gradu"

Josipu, a i njegovoj majci Ani, s kojom smo se također čuli, vrlo je mučno od cijele ove situacije. I oni su s Brda i znaju Keruma i cijelu njegovu obitelj. Štoviše, Josip je predsjednik Torcide Brda i jako je dobar s Kerumovom nećakinjom Željkom. Druže se, idu skupa na utakmice... Želi je što prije čuti te razjasniti ovaj neugodan incident.

Josip je, inače, član HSP-a, pa smo se čuli i s predsjednikom splitskog ogranka, dr. Hrvojem Tomasovićem, starim Kerumovim oponentom. Mnogi bi rekli i jedinim. Tomasović je užasnut događajem. "Na sve sam ja ovo već upozoravao. Kerum tata vlada Splitom kao Don Corleone, a njegov sin, poput Sonyja u Kumu, ima svoju ekipu koja mlati i zastrašuje po gradu", kazao nam je Tomasović.

Pokušali smo dobiti i komentar gradonačelnika Keruma, ali nam se nije javio.

Kerum junior se bahatio i prvi udario...

Na koncu smo se uspjeli čuti i s Josipovim prijateljem Zoranom koji nam je kazao kako je za volanom terenca bio upravo Kerumov sin te da je on prvi udario nesretnog Josipa. "Prepriječili su nam put, skoro su nas udarili. Joke Kerum je izašao i glavom u glavu udario Josipa. Onda su navalila i dvojica njegovih prijatelja. Joke je krenuo na mene šakama, ja sam ga udario nogom u vrat da se obranim. Nisam htio dalje, jer znam u što se to pretvori. Poslije je došla još jedna grupa njegovih prijatelja, nastao je metež. Joke je bio vrlo bahat i nije mu se dopalo što ga je Josip pitao da ga pusti da skrene. Cijelo vrijeme se bahatio. Josip je na sebi imao majicu Hajduka i pisalo je na njoj Torcida Brda, Kerum kao nešto voli Hajduk pa me čudi kako njegov sin nije imao makar toliko obzira nego se tako bahato ponio", kaže nam Zoran.

Policija pristrano postupala?

Nejasno je zašto je policija Zorana zadržala do otriježnjenja. Napuhao  je, naime, 0,46 promila i prema tome nije trebao biti zadržan. Kao razlog zadržavanja nisu naveli tučnjavu, već "do prestanka djelovanja alkohola..." Usto, rubrika u kojoj se upisuje toleranca izmjerenog alkohola ostala je prazna, odnosno, nije umanjena za zakonski predviđenih 10 posto zbog greške u mjernom uređaju. Čini se kao da je policija postupala pristrano.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.