"Ubit ćemo te, ti si naš", vikale Đakićevom sinu. Osuđene su

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

BIVŠA televizijska voditeljica Karmen Barić i njezina prijateljica Lana Babić žalile su se na presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu koji ih je proglasio krivima za prijetnje smrću upućene Tomislavu Đakiću, sinu saborskog zastupnika Josipa Đakića.

Sada, točnije početkom lipnja, i Županijski je sud potvrdio tu presudu te su djevojke pravomoćno osuđene na uvjetnu kaznu zatvora od 8 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Naime, Tomislav Đakić i njegova djevojka su se 22. ožujka 2021. sukobili s Karmen i Lanom na jednoj benzinskoj postaji u Zagrebu. Nekoliko dana nakon toga, oko devet sati ujutro, Karmen i Lana banule su na vrata stana u kojem je stanovao Đakić, a s njima je bio i muškarac koji je pokušao ući u stan. Tada su, prema optužnici, uslijedile prijetnje smrću.

Došle ujutro na vrata i prijetile

Kako piše u presudi, optuženice su došle u jutarnjim satima oštećeniku na vrata s nepoznatim muškarcem i u više navrata izgovarale prijeteće riječi dok su istovremeno lupale po ulaznim vratima stana oštećenika.

"Ubit ćemo te, izađi van, neće ti ni policija pomoći, ti si naš", vikale su Đakićevom sinu Karmen i Lana, nakon čega je njegova djevojka pozvala policiju.

U presudi stoji da je Đakiću prijetio i Adnan Kočić, koji je pokušao ući u njegov stan, no Đakić je povukao prijedlog za njegov kazneni progon jer mu se Kočić naknadno ispričao i rekao kako su ga na sve nagovorile Karmen i Lana.

Đakićeva djevojka svjedočila je da su optuženice cijelo vrijeme lupale na vrata i prijetile Tomislavu da će ga ubiti te da se Đakić prepao, posebno zbog toga što su optuženice došle s nepoznatim muškarcem na njegova vrata.

Iz obrane optužene Lane Babić proizlazi da je bila revoltirana činjenicom da je dan ranije oštećenik Tomislav Đakić zvonio na portafon njezinih roditelja i vikao zašto mu ona ostavlja prijeteće letke, zbog čega su ona i Karmen Barić te Adnan Kočić došli na Đakićeva vrata.

Tko je Karmen?

A tko je 32-godišnja Karmen Barić, koju gledatelji pamte s malih ekrana? Prije 13 godina ova Zagrepčanka bila je voditeljica emisije Automotiv na Novoj TV. Tada joj je bilo 19 godina. Prije toga je radila kao fotomodel u reklamnim kampanjama i editorijalima u hrvatskom tisku. Modelingom se počela baviti nakon završene srednje škole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.