Požar u Kaštel Sućurcu, vatra ušla u prostorije firme. Trgovina i skladište obranjeni

Noćas je izbio požar otvorenog prostora na području Kaštel Sućurca u blizini željezare, između Ceste Pape Ivana Pavla II. i Ceste dr. Franje Tuđmana. Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 2:34.

Vatra je zahvatila travu, nisko raslinje i makiju. Vatra nošena jakim vjetrom u jednom je trenutku stigla do stare željezare. Na požarište su upućeni vatrogasci iz operativnog područja Kaštela, Split, Solin, Trogir, Omiš i Interventna vatrogasna postrojba. 

U gašenju požara sudjeluje 106 vatrogasaca s 39 vatrogasnih vozila. Angažiran je i protupožarni vlak Robel. Prilikom gašenja jedan je vatrogasac ozlijeđen. Zbrinula ga je hitna medicinska služba.

"Spriječili smo širenje na trgovinu i skladište"

"Vatra je iz otvorenog prostora ušla u prostorije firme Cezar, gdje je zahvatila instalacijske kablove struje koji su tamo bili uskladišteni. Uz to, zahvatila je i bale papira i raznoraznu plastiku te otpad", izjavio je Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije.

"Vatra je došla u blizinu trgovine Metro i skladišta tvrtke Fero-term, no promptnom reakcijom vatrogasaca širenje na te objekte je spriječeno. Trenutno se radi na sanaciji po skladištima, a na požarištu rade i dva bagera te će oko deset sati početi reduciranje vatrogasnih snaga", dodao je. 

Zatvoren dio ceste

U ovom trenutku u cijelosti je zatvoren dio Ceste dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice, potvrđeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Promet se odvija zaobilaznim pravcima uz usmjeravanje policijskih službenika. "Vozače pozivamo na pojačan oprez i da prate upute policijskih službenika na terenu", poručili su iz policije. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.