Poznati video ubijenog šefa Hamasa. Ovako je reagirao na vijest da su mu sinovi mrtvi

Foto: Screenshot

Vođa Hamasa Ismail Hanijeh ubijen je u Iranu, objavile su palestinska militantna skupina Hamas i iranska elitna Revolucionarna garda u odvojenim izjavama.

Islamistička frakcija navodi da oplakuje smrt Hanijeha, za kojeg je rekla da je ubijen u "izdajničkom cionističkom napadu na njegovu rezidenciju u Teheranu".

"Rano jutros, pogođena je rezidencija Ismaila Hanijeha u Teheranu, što je rezultiralo mučeništvom njega i jednog od njegovih tjelohranitelja. Uzrok se ispituje i uskoro će biti objavljen", navela je iranska Revolucionarna garda.

Ranije ove godine u izraelskom zračnom napadu na visokoprofilne ciljeve u Gazi ubijena su njegova tri sina. Izraelska vojska izjavila je da su dvojica bila Hamasovi vojni operativci, a treći zapovjednik ćelije.

Video na kojem je mirno primio vijest da su mu tri sina s unucima mrtva

Tada je nastao poznati video kad Hanijeh u Kataru telefonski dobiva vijest da su mu tri sina mrtva, zajedno s unucima. 

"Hazem, Mohamed i Amir su ubijeni, zajedno s njihovom djecom", govori mu u plaču glas s druge strane. 

Hanijeh, koji je vijest primio u posjetu ranjenima iz Gaze u bolnici u Kataru, na to ostaje gotovo potpuno miran, i u nekoliko navrata govori "Neka Alah da mir njihovim dušama". Kada ga pitaju hoće li završiti posjet rekao je: "Ne, zašto? Nastavimo".

Hanijeh je poznat po još jednom videu u kojem u svom uredu u katarskoj prijestolnici Dohi na televiziji gleda teroristički napad Hamasa u Izraelu u listopadu prošle godine i pritom se klanja sa skupinom drugih dužnosnika Hamasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.