Pravda u Hrvatskoj: Sud bivšoj zvijezdi Magazina nakon 17 godina vratio stan, MORH se pravi gluh!

OBITELJ Nikolovski uspjela je nakon 17 godina izboriti pravo na povratak u svoj stan na splitskom Spinutu, no od pravomoćne sudske presude mala je korist. MORH je stvar prebacio na Ministarstvo branitelja, jer se u stanu trenutno nalazi vojni invalid. Dani i mjeseci prolaze, a Nikolovski ne mogu natrag u stan. Sudovanje još nije okončano jer će morati tužiti i za pravo otkupa stana, koje im država uskraćuje.

Otišao u posjet bolesnom bratu pa mu zauzeli stan

Stan obitelji Nikolovski zauzet je u valu prve ofenzive na nekad vrlo moćan Vojno-stambeni fond u Splitu. Otac Boro, čija je kći Ljiljana 80-ih žarila i palila YU-scenom s grupom Magazin, otišao je 1992. godine u rodnu Makedoniju posjetiti bolesnog brata. Supruga je otišla još ranije, a stan je ostavljen na čuvanje prijatelju Miroslavu Orošnjaku. Njega je iselio jedan branitelj, a potom je došao drugi koji, slučajno ili ne, ima isto prezime kao i sutkinja kojoj je dodijeljen slučaj tužbe države protiv obitelji Nikolovski za otkaz stanarskog prava. Kako bilo, više je puta presudila protiv njih. Predmet je konačno riješen nakon što je Županijski sud u Šibeniku slučaj dodijelio drugom sucu. U Borinu korist svjedočio je čak i general Luka Džanko. 

"Premijerko, ne dopustite da vam se ponovno dogodi slučaj braće Drobac"

Ignoriranje MORH-a i dugogodišnje sudovanje uzrujali su Seminu Lončar iz CERD-a. "MORH se ponaša kao slon u staklani, nastavlja s istom onom nacionalističkom politikom legalizacije masovnih deportacija iz stanova zakonitih stanara s početka 90-ih. Pozivam predsjednicu Vlade i njezin resor iz MORH-a, koji se već četiri mjeseca pravi gluh, da odmah i bez daljnjih manipuliranja i ucjenjivanja isprazni i vrati stan obitelji Nikolovski, jer u protivnom demantira institut pravne države i sudske presude. Predsjednica Vlade bi trebala biti posebno zainteresirana da se ovo što prije riješi kako joj se ne bi ponovio slučaj braće Drobac", kaže Lončar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.