Seksualno ucjenjivao 286 djevojaka diljem svijeta, većinom mlađih od 16 godina

Screenshot: X

Predator koji se predstavljao kao poznati youtuber i ucjenjivao stotine djevojaka diljem svijeta da vrše seksualne radnje pred kamerama osuđen je u Australiji na 17 godina zatvora. Muhammad Zain Ul Abideen Rasheed priznao je krivicu za 119 optužbi, koje se odnose na 286 osoba iz 20 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD, Japan i Francusku. Dvije trećine njegovih žrtava bile su mlađe od 16 godina, piše BBC. 

29-godišnjak je silio djevojke na sve eksplicitnije snimke prijeteći da će slati poruke i obnažene fotografije njihovim obiteljima i prijateljima. Prvo se pretvarao da je 15-godišnji američki youtuber i tako stupao u kontakt sa žrtvama. Zatim im je počeo govoriti o seksualnim fantazijama, na što su žrtve slale eksplicitne fotografije i snimke.

"Ovo je jedan od najgorih slučajeva seksualnog iznuđivanja u povijesti"

Rasheed im je nakon toga zaprijetio je da će poslati njihove snimke prijateljima i obitelji ako ne izvrše niz ponižavajućih seksualnih radnji - koji su ponekad uključivale kućne ljubimce ili drugu djecu u njihovom domu. 

Australske vlasti navode da se radi o jednom od najgorih slučajeva seksualnog iznuđivanja u povijesti. Sutkinja Amanda Burrows je jučer, prilikom izricanja kazne, kazala da ne postoji usporediv slučaj u zemlji. 

29-godišnjak je optužen 2020., a uhvaćen je nakon što su australske vlasti kontaktirale Interpol i američke istražitelje. Rasheed već služi petogodišnju zatvorsku kaznu jer je dvaput u svom autu seksualno zlostavljao 14-godišnjakinju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.