Prijavljen zadarski HSP-ovac, na Fejsu napisao: Nepalci su bezopasni, imaju IQ oko 40

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska policija jučer je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva (ODO) obavila obavijesni razgovor s Matom Lukićem, gradskim vijećnikom i sada već bivšim predsjednikom županijskog vijeća HSP-a. On je na razgovor pozvan zbog sumnje da je počinio, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Iz policije su potvrdili da je razgovor obavljen, ali o detaljima prijave nisu htjeli govoriti. Zadarski.hr navodi da je Lukić prijavljen zbog komentara na Facebooku.

"Nepalci imaju najmanji IQ na planeti, u prosjeku oko 40, oni su bezopasni temperamentom i fizički. Ovi ostali, hmm, hmm. Slučaj BB je samo uvertira. Tko bi rekao da će na Sinjoretovu gdje nismo zaključavali kuće zalaskom sunca djeca bježat u kuće, a žene u gradu biti u strahu", napisao je Lukić ispod snimke stranih radnika koji plešu na koncertu u Zagrebu.

U ponedjeljak podnio ostavku u stranci

Lukić je u ponedjeljak na Facebooku objavio da je pozvan u policiju, te da podnosi ostavku na mjesto predsjednika županijskog vijeća HSP-a.

"Nekad dođe vrijeme kada moraš donijeti teške odluke. Sutra sam po nalogu ODO-a pozvan u MUP da dam iskaz. Tema je vjerovatno istina koju konstantno govorim. Nećete me eliminirati putem kaznene prijave. Garantiram vam! Ovim putem podnosim ostavku na mjesto predsjednika ŽV-HSP-a, jer ne želim nikoga uvalačiti i prisiljavati na svoj odabir. Znam da bi svatko od vas dao sve za mene", napisao je Lukić.

Jučer je pak objavio da ostavku nije dao zbog prijave, te ponovio svoje izjave o Nepalcima.

"Nije govor mržnje već uvreda"

"I na vašu žalost ne mogu dobiti kaznenu već samo prekršajnu prijavu. Nije govor mržnje već uvreda", napisao je.

Inače, Lukić je prvi komentar objavio u vrijeme dok je promovirao prosvjed protiv stranih radnika nakon što je u Zadru uhićen muškarac iz Uzbekistana pod sumnjom na seksualno nasilje prema dvije djevojčice. 

Izlaskom iz HSP-a Lukić namjerava ostati u lokalnoj politici kao nezavisni kandidat, no hoće li moći sudjelovati na idućim lokalnim izborima u velikoj mjeri ovisi i o odluci zadarskog ODO-a, odnosno hoće li protiv njega biti pokrenut kazneni postupak zbog širenja mržnje prema stranim radnicima, piše Slobodna Dalmacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.