Prije Sv. Roka kolona je 8 km, vozi se usporeno između Zagreba i Zadra u oba smjera

Screenshot: HAK

I danas su gužve na hrvatskim autocestama. Vozilo je bilo u kvaru u tunelu Sveti Rok, no i dalje se tamo vozi jednim trakom 40 km/h u smjeru Zagreba. Prema HAK-u, kolona je prije tunela 8 kilometara.

Evo stanja na cestama u 10.50:

  • Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

  • povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera;
  • pred tunelom Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h u koloni od oko 8 km (uklonjeno vozilo u kvaru iz tunela);
  • između vijadukta Rovanjska i tunela Čelinka u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni u pokretu uz povremene zastoje.

Zagrebačka obilaznica (A3/A4):

  • povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Zagreb zapad u smjeru Bregane, vozi se u kolonama uz povremene zastoje.

Istarski ipsilon (A8/A9):

  • povećana je gustoća prometa prema Kaštelu i Plovaniji te kod tunela i čvora Učka u oba smjera.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.