Promet teče normalno u britanskoj luci Dover nakon većih zastoja

Foto: EPA

PROMET se stabilizirao u britanskoj luci Dover i očekuju se kratkotrajni redovi od samo sat vremena nakon dva dana velikih gužvi i čekanja.

Promet sada teče normalno za razliku od prizora dugih kolona posljednjih dana što je uzrokovalo kaos na putovanju za tisuće ljudi. Krivcima se smatraju dodatne granične provjere nakon Brexita i premalo osoblja francuskih vlasti na kontrolnim točkama u Doveru.

Danas se očekuje više od šest tisuća vozila

U ovo vrijeme, kada za većinu škola u Engleskoj i Walesu počinju praznici, pojačava se promet u luci, odakle polaze trajekti za Francusku. Prije prelaska La Manchea francuski carinici provjeravaju putovnice putnika. Danas se u luci očekuje više od 6000 turističkih automobila.

"Francuska granica je potpuno operativna i sve teče normalno", rekao je glasnogovornik luke.

"Tijekom dana se očekuju redovi, ali kratkotrajni (kraći od sat vremena)", dodao je.

Šefica britanske diplomacije: Francuzi su krivi za gužve

Ministrica vanjskih poslova Liz Truss rekla je da su za poremećaje u luci krive francuske vlasti. Truss je kazala da je razgovarala s francuskom kolegicom Catherine Collonom koja je na Twitteru objavila da je njihov razgovor bio dobar.

Britanska luka Dover optužila je francuske vlasti da upropaštavaju ljetovanje mnogim obiteljima zbog nedovoljnog broja carinskog osoblja, što ima za posljedicu duge kolone u tom gradu na jugoistoku Engleske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.