Pronađeno tijelo poznatog britanskog TV doktora koji je nestao u Grčkoj

Foto: Facebook

U špilji na otoku Symiju u Grčkoj pronađeno je tijelo poznatog britanskog TV liječnika Michaela Mosleyja čiji je nestanak prijavljen u srijedu. "Mogu potvrditi da je to on", rekao je zamjenik gradonačelnika Nikitas Grillas za Guardian. Mosley je nestao u srijedu, a nestanak je prijavila njegova supruga nakon što se nije vratio iz šetnje. Tijelo je pronađeno tek nekoliko metara od mjesta gdje je boravio, rekli su Reutersu lokalni dužnosnici.

Mosley (67) je nestao u srijedu nakon što je sam otišao u šetnju duž obale po velikoj vrućini. Grčke vlasti su ranije jutros potvrdile da je na otoku pronađeno tijelo muškarca te kako se vjeruje da je riječ o nestalome Mosleyju. Informaciju je potvrdila i glasnogovornica policije Constantina Dimoglidou, kazavši da je tijelo pronađeno na stjenovitom terenu blizu mora.

Gradonačelnik Symija Lefteris Papakalodoukas je rekao da je tijelo otkriveno nakon što su svi uključeni u potragu, vatrogasci, volonteri, čak i novinari državne ERT TV, pretraživali otok uz pomoć helikoptera, dronova i pasa tragača. Činjenica da Mosley sa sobom nije ponio mobilni telefon znatno je otežala njihove napore.

"Analizirali smo snimljene dokaze. Tijelo je pronađeno desetak metara od mora i petnaestak metara od odredišta, plaže Agia Marina", rekao je Papakalodoukas dodavši kako "nije jasno je li mu se dogodila nesreća ili mu je pozlilo". Novinar je na otoku boravio sa suprugom, a posljednji put je viđen živ u srijedu u 13.30. Njegova su djeca na Symi stigla u petak.

Postao poznat po svojim emisijama

Mosley je studirao medicinu u Londonu, ali posljednjih nekoliko desetljeća radio je kao voditelj, dokumentarist, novinar i autor. Njegov televizijski rad donio mu je nagrade, uključujući Emmy za BBC-jev znanstveni dokumentarac Ljudsko lice, koji je istraživao znanost iza ljudske percepcije ljepote.

Mosley je imao trakavice u probavnom sustavu šest tjedana nakon što se namjerno zarazio kako bi snimio svoj BBC Four dokumentarac iz 2014. godine Zaraženi! Živjeti s parazitima. Također je pisao kolumnu za Daily Mail i napravio nekoliko televizijskih programa o dijeti i vježbanju - uključujući emisiju Michael Mosley: Tko je učinio Britaniju debelom? na Chanelu 4.

Mosley je bio zagovornik povremenog posta, uključujući dijetu 5:2 i dijetu Brzi 800. Otac je četvero djece sa suprugom Clare Bailey Mosley, koja je također liječnica, autorica i zagovornica zdravog života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.