Prva smrt u povijesti Walt Disney Worlda: U sudaru vlakova poginuo vozač



DVA SU se vlaka koja voze iznad zabavnog kompleksa Walt Disney World u Orlandu u američkoj saveznoj državi Floridi sudarila, pri čemu je jedan vozač poginuo, a drugi je ozlijeđen, javljaju američki mediji.

Glasnogovornik zabavnog parka rekao je kako se sudar dogodio oko 2 ujutro po lokalnom vremenu, kad su vlakovi vozili svoju zadnju rutu. Sreća u nesreći je što je u vlakovima bilo samo pet putnika i dva zaposlenika, a nitko nije ozlijeđen.

Prvi smrtni slučaj u povijesti

Ovo je prvi smrtni slučaj u Walt Disney Worldu otkad je taj kompleks otvoren prije 38 godina. Iznad parka vozi 12 vlakova, od kojih svaki ima rutu od dvadesetak kilometara iznad kompleksa. Svakog dana tim se vlakovima vozi oko 150,000 posjetitelja.

"Prilično je šokantno čuti kako je poginuo jedan od vozača", rekao je posjetitelj koji se s obitelji istog dana vozio vlakom nedugo prije nesreće.

"Pretpostavilo bi se da su ti vlakovi sigurni. Ne biste tako nešto očekivali na godišnjem odmoru, zar ne?", rekla je jedna posjetiteljica iz Londona.

Walt Disney World je najveći rekreacijski kompleks na svijetu, koji sadrži četiri zabavna parka. Nevjerojatno zvuči podatak da je pored svih ludih atrakcija upravo spori i mirni vlak zazvao prvi smrtni slučaj u povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.