Psihijatar o napadaču iz Trogira: To je slika našeg društva

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Psihijatar Ante Bagarić iz Klinike za psihijatriju Vrapče je za Dnevnik Nove TV komentirao što iščitava iz pokušaja ubojstva koji se dogodio danas nešto iza podneva u Trogiru. Podsjećamo, usred bijela dana je bivši policajac Branko Mamić iz vatrenog oružja ranio muškarca. Muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede, a splitska bolnica je potvrdila da je ranjeni muškarac stabilno.

Policija još uvijek traži Mamića, koji je pobjegao nakon napada. Navodno je motiv ljubomora jer on smatra da ga žena vara sa susjedom kojeg je ranio. Riječ je o čovjeku koji je nedavno pušten iz zatvora i koji je osuđen za obiteljsko nasilje nad suprugom i djecom. Prijavljen je za sedam kaznenih djela. Mahao je pred njima pištoljem i prijetio da će ih ubiti.

"Mogla bi biti čista psihijatrijska priča, određene psihijatrijske teške bolesti kao što je paranoidna shizofrenija, deluzijski poremećaj, paranoidni poremećaj ličnosti, idu s tim napadima, projekcijama, paranoidnostima, napadima na bliske osobe, ali to je rijetko. Te bolesti su rijetke i takva ponašanja su rijetka", komentirao je psihijatar za Dnevnik Nove TV.

"To je slika našeg društva, ne psihička bolest"

Bagarić navodi da se često radi o čistim nasilnicima u društvu koji iskorištavaju slabosti društva. Psihijatar je spomenuo da je napadač sedam puta kazneno prijavljen u obitelji. "Možda i 77 puta je počinio nešto, a slabost je društva da nije pomoglo i njemu nakon prvog obiteljskog nasilja. 

"Da mu je društvo pokazalo - to se ne može raditi, danas ne bi imali teško ranjenog mladog čovjeka, ne bi imali ovu zabrinutu situaciju gdje bi netko od mladih policajaca također mogao stradati. Dakle čini se vjerojatnije, ne znamo ništa, da je ona više slika društva nego psihička bolest", kazao je.

Bagarić navodi da je bjegunac netko tko je mislio da može biti nasilan u obitelji. "Mislio je da je ženi dati nekoliko pljusaka ništa, a očito je da se radi o svima nama kao društvu - ovo je naša slika, da je netko tko je sedam puta to napravio, da je izašao vrlo brzo, da mu se nije ništa dogodilo", rekao je Bagarić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.