Puljak: Neki Jadrolinijini brodovi su na granici upotrebljivosti

Foto: Ivo Čagalja, Ivana Ivanovic/Pixsell

Povodom tragedije koja se dogodila jučer na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, prilikom koje su smrtno stradala tri člana posade dok je četvrti teško ozlijeđen, oglasio se i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

"Izražavam duboku sućut obiteljima preminulih članova posade Jadrolinijina broda Lastovo, koji su jučer izgubili živote u nesreći u Malom Lošinju. Posebno mislim na obitelji naših Splićana, koji su izgubili svoje najmilije. Također, želim što brži oporavak teško ozlijeđenom radniku i pružam svu podršku njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima.

Svjedoci smo sve češćih problema s Jadrolinijom

Ova tragedija, kao i brojne kontroverze koje se u posljednje vrijeme vežu uz Jadroliniju, ponovno otvaraju pitanja sigurnosti članova posade i putnika. Nažalost, svjedoci smo sve učestalijih problema s flotom Jadrolinije, koja je pretežno sastavljena od brodova starije dobi, od kojih su neki na granici upotrebljivosti. Kupnja starih brodova, bez odgovarajuće modernizacije i održavanja, stvara ozbiljan rizik za sigurnost svih koji se njima koriste.

Moramo hitno otvoriti ovu temu na svim razinama s ciljem da se tragedija ne bi ponovila. U sljedećih nekoliko dana, dat ću svoj doprinos ovoj javnoj raspravi jer smatram važnim govoriti o sigurnosti posade, naših sugrađana i gostiju te načinu na koji se upravlja Jadrolinijom.

Nadam se da će istraga prokazati odgovorne

Duboko se nadam da će istraga pokazati i prokazati odgovorne i da će preispitati postoji li odgovornost ljudi koji sjede u foteljama i donose odluke.

Pozivam sve odgovorne, kako na razini Jadrolinije tako i na razini države, da poduzmu odlučne korake u osiguranju veće sigurnosti i kvalitetnijih uvjeta za članove posade i putnike".

Izražavam duboku sućut obiteljima preminulih članova posade Jadrolinijina broda Lastovo, koji su jučer izgubili živote u...

Objavljuje Ivica PuljakPonedjeljak, 12. kolovoza 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.