Putin posthumno odlikovao ubijenog vojnog blogera

Screenshot: Youtube

RUSKI predsjednik Vladimir Putin je posthumno odlikovao ubijenog vojnog blogera Vladlena Tatarskog Ordenom za hrabrost. Tatarski je jučer ubijen u eksploziji koja se dogodila u kafiću u Sankt-Peterburgu. "Za hrabrost iskazanu u obavljanju profesionalne dužnosti, odlikovati Ordenom za hrabrost Fomina Maksima Jurjeviča (Vladlena Tatarskog), ratnog izvjestitelja (posthumno)", stoji u dokumentu, prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

Eksplozija se dogodila u kafiću koji je ranije bio u vlasništvu Jevgenija Prigožina, ozloglašenog osnivača privatne vojne kompanije Wagner. U eksploziji su ozlijeđene ukupno 33 osobe, od kojih se 22 oporavljaju u bolnicama. Danas je zbog ubojstva vojnog blogera uhićena Darja Trepova. 

Zelenski odbio komentirati eksploziju

Ruski istražitelji iz odjela za protuterorističku aktivnost su nakon uhićenja Trepove ustvrdili da iza bombaškog napada stoje ukrajinska sigurnosna služba i "agenti" povezani s ruskim oporbenim liderom Aleksejem Navalnim, koji se već mjesecima nalazi u kaznenoj koloniji. Optužnica u kaznenom predmetu je naknadno prekvalificirana iz ubojstva u teroristički napad.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbio je komentirati jučerašnju eksploziju u Sankt-Peterburgu. "Ne razmišljam o tome što se događa u Sankt-Peterburgu ili u Moskvi. Oni (Rusi) moraju razmišljati. Rusija mora razmišljati o svojim gradovima. Razmišljam o našoj zemlji i našim gradovima", kazao je Zelenski. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.