Putin se obratio Rusima: Rusija je jaka, neovisna svjetska sila

Foto: EPA

VLADIMIR PUTIN je u video obraćanju povodom Dana državne zastave rekao da će zastava Rusije uvijek biti svetinja za narod njegove zemlje, prenosi ruska prorežimska agencija Tass.

"Danas obilježavamo Dan državne zastave. Odajemo poštovanje službenom državnom simbolu Rusije koji, uz grb i himnu, predstavlja njezin suverenitet i neovisnost te potvrđuje kontinuitet među generacijama našeg multietničkog naroda.

Naša zastava koja je podignuta na prvom ruskom ratnom brodu prije više od tri stoljeća ostala je simbol Rusije u teškim, izazovnim razdobljima njezine povijesti - pod Petrom Velikim, kada se Rusko Carstvo tek formiralo, na ratištima Prvog svjetskog rata i usred dramatične promjene kontradiktornih, tegobnih 1990-ih. Nad Rusijom se bijelo-plavo-crvena zastava ponovno zavijorila 22. kolovoza 1991.", rekao je Putin.

 

"Uvjeren sam da će državna zastava uvijek ostati svetinja za sve generacije Rusa"

Putin je u videu rekao da državna zastava i Crveni stijeg pobjede novim generacijama usađuju vrijednosti patriotizma, građanstva i odgovornosti za budućnost domovine. Ruski predsjednik je najavio da će od 1. rujna ove godine sve škole u zemlji svaki školski sat započeti ceremonijom podizanja zastave i intoniranja himne.

"Uvjeren sam da će državna zastava Rusije uvijek ostati svetinja za sve generacije naših građana. Ona će ih nadahnjivati ​​na vojnu slavu, profesionalna postignuća i nove visine u znanosti, kulturi i sportu. Učinit će ih ponosnima na svoju domovinu.

Rusija je jaka, neovisna svjetska sila. Na međunarodnoj pozornici mi smo predani provođenju samo takve politike koja zadovoljava vitalne interese naše domovine", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.