Radnici firme Estare Culto poslani na prisilni godišnji, kratko blokirali Zagorsku magistralu

Foto: zagorje.com

RADNICIMA tekstilne tvornice Estare Culto iz Velikog Trgovišća jutros je rečeno kako svi idu na prisilni godišnji odmor, i to do pokretanja stečajnog postupka, piše zagorje.com.


"Još nismo dobili niti cijelu plaću za siječanj, a već bi trebali dobiti plaću za ožujak. U četiri godine nisu nam uplaćivani doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, stalno se mijenja ime i vlasnici tvrtke, i mi više danas ni ne znamo tko je zapravo pravi vlasnik. Sada ćemo, na kraju, izgleda, svi završiti na burzi, a radimo isključivo odijela po narudžbi za strano tržište i svaki kupac uvijek je poznat, a svako odijelo unaprijed plaćeno. Gdje su sada svi ti zagorski političari? Zato ćemo danas na kratko blokirati Zagorsku magistralu, da bismo skrenuli pažnju na naš problem", kažu radnici. 

U poduzeću je prije 10 godina radilo preko 1000 ljudi, a sada ih je 150. Radnici koji su jutros došli na posao, nisu bili pušteni u proizvodnju, već im je rečeno da svi idu na prisilni godišnji odmor do pokretanja stečajnog postupka, a onda na burzu.

Nova firma blokirana

Radnici su za zagorje.com ispričali i kako se stalno mijenjaju naziv i vlasnici firme, pa su trenutno prijavljeni na firmu EC – Proizvodnja odjeće d.o.o., a prije toga bila je to tvrtka Estare Culto Modna odjeća, koja je od rujna prošle godine u stečaju.


Radnici ističu kako je stečajni upravitelj te firme, koja je vlasnik cijelog pogona, jučer blokirao novu firmu zbog neplaćanja najamnine, a Grad Rijeka navodno je poslao blokadu na 400.000 kuna zbog nekih svojih potraživanja. Zbog toga je jučer firma završila u blokadi, a stečajni je upravitelj spriječio da se bilo kakva roba iznosi iz poduzeća. Tako su dva kamiona stigla po robu, no nisu je uspjela preuzeti, a radnici koji su jučer bili na poslu istjerani su iz firme.

Nakon što su zatražili i dobili potvrde o otvorenom godišnjem odmoru, nezadovoljni radnici blokirali su na desetak minuta Zagorsku magistralu i zatim se razišli kućama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.