Radnik Jadrolinije: Čekam smjenu na trajektu Lastovo, suze se slijevaju niz lice

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U nesreći u Malom Lošinju prekjučer su poginula trojica pomoraca nakon što je na njih pala rampa trajekta Lastovo. Jedan je teško ozlijeđen. 

Posada broda Lastovo iskrcana je, a na brod je upućena nova posada te će brod, nakon što je rampa podignuta na vlastiti pogon broda, uskoro nastaviti ploviti na redovnoj liniji, priopćili su jučer iz Jadrolinije.

Dalmacija Danas prenijela je Facebook objavu djelatnika Jadrolinije koji je navodno dio te nove posade koja se uputila na brod nakon nesreće. 

Prenosimo je u cijelosti.

 

"Cijelo putovanje u kombiju muk, tu i tamo koja riječ"

"Zaposlen sam na Jadroliniji već 15 godina i obožavam posao koji radim, kako prvi dan tako i danas. Bio sam na slobodnim danima sve do jutros dok mi nije zazvonio telefon poziv iz kadrovske službe. 'Morate ići na Lastovo danas', kaže mi kadrovnik... Nakon strašnih i nemilih događaja koji su se desili, ni sekunde nisam dvojio samo sam poluglasno odgovorio - ok krećem.

Nedjelja u popodnevnim satima stiže kombi sa smjenom iz Splita u Zadar po mene. Tu se na kratko rukujemo. Neke poznam, a neke ne. Ubacujem kofer, sjedam u kombi i krećemo put Lošinja. Cijelo putovanje u kombiju muk, tu i tamo koja riječ, svak je u svojim mislima i tako do Lošinja.

"U kabini do moje spavale su moje kolege kojih danas više nema"

U večernjim satima stižemo pred Lastovo u Lošinj, ispred broda. Čeka nas smjena, padaju zagrljaji, a suze se same slivaju niz lice, scena je ajme. I ja plačem, naviru sjećanja na kolege koje su nastradali. Nakon nekoliko minuta odvajam se od njih odlazim do mjesta gdje su nastradali.

 

Prekrižim se, izmolim Oče nas, Zdravo Marijo i Slava Ocu, te tiho zamolim Gospodina da ih prigrli i dovede u Kraljevstvo Božje. Vrativši se uzeo sam svoje stvari i sišao do prostorija gdje su naše kabine, e tu se raspadam skroz. Plačem toliko da se ne mogu zaustaviti jer kabine do mojih još jučer ujutro su spavale moje kolege kojih danas više nema. Ovo mi je jedan od najgorih i najtežih ukrcaja na brod."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.