Ravnatelj Muzeja koji se urušio: Imali smo najbolje projektante i statičare

Screenshot: HTV/HRT

RAVNATELJ Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović je za Dnevnik HTV-a komentirao urušavanje dijela vijenca zgrade i građevinske skele koja je postavljena zbog konstrukcijske obnove. Istaknuo je kako ima povjerenja u izvođače radova te da će građevinska inspekcija, policija i ostali morati utvrditi što je uzrok urušavanja. 

Gašparović je ispričao kako je u petak bio na krovu zgrade, držao se za vijenac i sve je izgledalo u redu. "Naslonio sam se preko tog vijenca i gledao skelu kako izgleda. U tom trenutku nije izgledalo da se nešto ovako katastrofično može dogoditi. Srećom se nikome ništa nije dogodilo. Nastala je određena materijalna šteta, koja srećom nije prevelika niti predramatična", rekao je. 

"Zgrada je stara 140 godina"

Tvrdi kako tijekom postupka obnove zgrade nije bilo nikakvih naznaka koje bi sugerirale da se ovako nešto može dogoditi. "Zgrada je stara 140 godina. Pretrpjela je veliki potres", podsjetio je. Naglasio je također kako je krovište Muzeja najveće krovište u donjem dijelu Zagreba.

"Koliko god smo imali najbolje projektante koji su sve pregledavali i statičare, postoji taj faktor x koji se ovdje očigledno dogodio", kazao je ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt. "Kiša ne namače cijelu konstrukciju unatoč tome što je krov dignut prije tjedan dana, jer je prije svega napravljena deka", nastavio je. 

Obratio se i građanima koji hodaju ispod skele, iako postoji upozorenje. "Apeliram da se poštuju ta pravila, posebno sada kada je Zagreb veliko gradilište", kazao je. Pozvao je građane da ne skraćuju put kroz gradilišta. Zaključio je da nema razloga za gubitak povjerenja u izvođače radova.
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.