Reakcije: Nova Bin Ladenova poruka je još jedno "isprazno opravdanje masovnog pokolja nevinih"

REAGIRAJUĆI na najnoviju poruku Osame Bin Ladena upućenu Washingtonu, SAD su ocijenile kako je posljednji audio zapis još jedno "isprazno opravdanje masovnog pokolja nevinih", prenosi BBC.

Savjetnik u Bijeloj kući David Axelrod novinarima je izjavio kako službene američke vlasti još ne mogu potvrditi autentičnost poruke, u kojoj vođa Al-Qaide upozorava predsjednika Baracka Obamu kako će ta organizacijna nastaviti sa terorističkim napadima na SAD ukoliko Washington nastavi podržavati Izrael.

Poruku je objavila arapska TV postaja Al-Jazeera, a u njoj se također potvrđuje kako Al-Qaida stoji iza prošlomjesečnog neuspjelog bombaškog atentata na avion Delta Airlinesa koji je letio na liniji Amsterdam-Detroit.

"Kad bi bilo moguće poslati vam naše poruke riječima, ne bi bilo potrebe da vam ih šaljemo avionima" upozorio je u audio zapisu Bin Laden.

Glasnogovornik izraelskog ministra vanjskih poslova Andy David izjavio je kako se u poruci ne kaže ništa novo, te da teroristi neprestano traže apsurdna opravdanja za svoja nedjela.

No šef UN-ovog promatračkog tima Richard Barrett, koji već dugo prati aktivnosti Al-Qaide, smatra da je poruka autentična, dodajući kako vjeruje da će se to i dokazati na temelju usporedbi sa prethodnim sličnim audio snimkama.

Obavještajna služba IntelCenter sa sjedištem u Washingtonu, koja prati aktivnosti terorističkih grupa u svijetu, objavila je kako bi najnovija Al-Qaidina poruka mogla biti svojevrsna najava novog terorističkog napada u narednih 12 mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.