Ribić prijeti umjesto da odgovori na pitanje o letu business klasom: Skinite mi se s k..., sve ću vas tužiti

Foto: Renato Pejkovic/HaloPix/PIXSELL

NAKON što su neki mediji danas objavili da je sindikalni čelnik Vilim Ribić na sastanak u Bruxelles otputovao business klasom, Index je odlučio kontaktirati Ribića kako bismo provjerili istinitost tih tvrdnji.

"Imaš li pametnije pitanje", brzo je promijenio ton sindikalni čelnik nakon što smo mu postavili pitanje o letu businnes klasom. Pokušali smo dugogodišnjem sindikalnom čelniku objasniti da je javna ličnost te je kao takav predmet interesa hrvatske javnosti, ali njemu nije bilo jasno "što nas to briga".

Bahato ponašanje sindikalnog čelnika nije tu prestalo, dapače, Ribić je postao prilično nervozan što nije ni pokušavao sakriti.

"Skini mi se s k...", rekao je Ribić, ali zbog pozadinske buke nije se dobro razumjelo na što je Ribić mislio, iako je po kontekstu i tonu njegovog glasa bilo i više nego jasno.

Zbog pozadinske buke, ali i zbog nervoznog Ribića, dijelove monologa sindikalnog čelnika nije se najjasnije razumjelo, ali većina toga se nedvosmisleno odnosila na vrijeđanje novinara Indexa.

"Nastavi sa svojim prljavim poslom", optuživao je bez ikakve osnove Ribić.

Prijeti tužbom novinaru i Indexu

Uzalud smo pokušali objasniti Ribiću kako ništa nije sporno u postavljenom pitanju te da se radi o interesu javnosti i da su njegove riječi potpuno neprimjerene, ali on nam je već poklopio slušalicu.


"Za bilo koju dezinformaciju koju napišete a koju niste provjerili i dokazali tužit ću vas osobno i index.hr. Već ste dovoljno bljuvotina o meni pisali. Sad je dosta. A vi osobno razmislite što radite i kome služite", nakon razgovora napisao je Ribić u SMS-u novinaru Indexa.

Karte za business klasu i do pet puta skuplje

Prema jednom demantiju iz 2013. godine kojeg potpisuje sam Ribić, on je naveo da mjesečno prima 13 tisuća kuna za rad u Sindikatu znanosti te 1200 kuna volonterske naknade za mjesto predsjednika Matice hrvatskih sindikata.

Napomenimo i podatak da su karte za Business klasu nerijetko i nekoliko puta skuplje od karata za ekonomsku klasu. Primjerice, povratna karta na relaciji Zagreb-Bruxelles u ekonomskoj klasi košta između 1.800 i 4.400 kuna, a u business klasi od 4.200 od 5.700 kuna.

> Ribić prijeti Sindikatu učitelja: Dajte mi odmah 3,7 milijuna kuna za Sindikalni dom!

>Ovako Ribić ucjenjuje Sindikat učitelja zbog Sindikalnog doma: "Odustanite od novca zbog posljedica"

> Usprkos debaklu sa štrajkom, Ribić, Stipić i Mihalinec ostaju na čelu sindikata: "Kriv je Milanović"

> Kako se financira Ribić: Sindikat vodi kao banku, s 45 milijuna kuna kreditira poduzetnike


 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.