Pomorska policija pronašla jedriličarku na otočiću kod Lošinja

Ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Riječka pomorska policija sudjelovala je prije tri dana u akciji traganja za dvoje jedriličara koji su u uvali Artatore doživjeli nesreću na moru.

"Riječ je o dvoje hrvatskih državljana, starosti 38 i 48 godina, koji su na sportskoj jedrilici katamaran, dužine šest metara, u popodnevnim satima jedrili od uvale Artatore prema uvali Engleze u lošinjskom akvatoriju", priopćila je primorsko-goranska policija.

Jedro udarilo u kormilo, bura ih odnijela na rt

Tijekom jedrenja oko 17 sati puklo je jedro i udarilo u kormilo jedrilice, od čega se oštetilo. Nastavili su jedriti, a bura ih je odnijela na rt Salzine, gdje je 48-godišnjakinja izašla na obalu. 38-godišnjak se jedrilicom uputio prema lošinjskom zaljevu kako bi potražio pomoć. 

Međutim, od jačine vjetra i velikih valova pao je u more, a jedrilica se nasukala na otočiću Koludarc. U 19:15 u moru ga je zamijetio građanin koji ga je barkom prevezao u uvalu Poljana.

Posada policijskog plovila je oko 20:40 pronašla 48-godišnjakinju na otočiću u uvali Artatore između rta Salzine i uvala Zadnja te su je ukrcali na brod i prevezli u marinu Mali Lošinj.

Policija: Budite oprezni, provjerite prognozu

"Ovo dvoje jedriličara srećom nije ozlijeđeno u havariji, ali ovom prilikom ponovo apeliramo na sve nautičare i druge osobe na moru da budu vrlo oprezni pri naumu plovidbe te stalno prate vremensku prognozu, osobito pomorsku, kako bi izbjegli moguće havarije na moru.

Inače, uz ovu akciju traganja i spašavanja, u protekla četiri mjeseca policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka sudjelovali su u još 12 akcija traganja i spašavanja te pri tome pronašli, odnosno spasili, osam stranih i troje hrvatskih državljana", priopćili su iz primorsko-goranske policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.