Roditelji čiji je sin (13) brutalno ubio vršnjaka u Nišu sad mogu dobiti veću kaznu

Foto: Telegraf.rs

Roditeljima dječaka koji je 5. listopada prošle godine izmasakrirao svog školskog prijatelja Andreja Simića prijeti čak 12 godina zatvora jer ih se sumnjiči da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a ne zlostavljanje i zanemarivanje djeteta, za što ih se prvobitno teretilo i za što su maksimalno mogli biti osuđeni na tri godine zatvora, piše Telegraf.

Sudit će im se za teže djelo

Kako je za Telegraf.rs potvrđeno u Osnovnom javnom tužiteljstvu u Nišu, koje je pokrenulo postupak protiv bračnog para M.M.M. i M.M. iz Niške Banje, nakon provođenja dokaznih radnji predmet je upućen na uvid Višem javnom tužiteljstvu.

Više javno tužiteljstvo potvrdilo je da je pokrenuto kriminalističko istraživanje roditelja dječaka koji je usmrtio školskog kolegu.

"Postoji sumnja da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Aktivno smo poduzeli mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja spornih činjenica predmeta, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana", navedeno je u odgovoru koji je potpisala Viša javna tužiteljica Borica Mitić.

Kazneni zakon u članku 288, na koji se pozvalo tužiteljstvo, navodi da ako je uslijed radnji osumnjičenog "nastupila smrt jedne ili više osoba, počinitelj će biti kažnjen zatvorom od dvije do 12 godina". Ista kazna prijeti i jednom i drugom osumnjičenom supružniku jer ih se tereti da su teško djelo protiv opće sigurnosti počinili u sudioništvu.

Ubijen s 37 uboda nožem

Andrej Simić ubijen je s 37 uboda nožem u obiteljskoj kući prijatelja iz škole, a motiv ovog zločina i dalje je misterij.

S obzirom na to da je osumnjičeni ubojica u vrijeme izvršenja zločina imao samo 13 godina, on ne može kazneno odgovarati.

Više javno tužiteljstvo se nakon zločina proglasilo nenadležnim te je predmet ustupilo Osnovnom javnom tužiteljstvu.

Pojavile su se uznemirujuće fotografije

Prema tvrdnjama roditelja ubijenog dječaka i brojnih svjedoka, roditelji napadača nisu ništa poduzeli iako su znali da njihov sin uvijek nosi punu torbu noževa.

Opunomoćenici obitelji Simić tužiteljstvu su dostavili fotografije s Facebook profila dječakove majke na kojima ona u ruci drži pištolj, dok na drugoj slici dječak velikim nožem "kolje" igračku medvjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.