Ruski komičari koji su nasamarili europske političare dobili najvišu državnu nagradu

Screenshot: Vovan i Lexus/Rutube

Ruski dvojac prevaranata koji često uspijeva nasamariti političare zanimljive ruskoj državi, dobio je najveću državnu nagradu Kremlja, izvijestila je danas državna novinska agencija RIA.

Riječ je o Vladimiru Kuznjecovu i Alekseju Stoljarovu, koji koriste pseudonime Vovan i Lexus, a RIA je objavila njihovu fotografiju snimljenu na svečanosti dodjele nagrada u Kremlju s čašama šampanjca u ruci. Ceremonija je održana jučer.

Nagrada se dodjeljuje ruskim i stranim državljanima. Kriteriji za njezinu dodjelu su jačanje mira, prijateljstva, suradnje i razumijevanja između Rusije i ostalih naroda.

Prevarili brojne političare

Kuznjecov i Stoljarov su u lipnju objavili snimku video poziva obavljenog s britanskim ministrom vanjskih poslova Davidom Cameronom, koji je nasjeo na njihovu prevaru. Naveli su ga da pomisli kako razgovara s bivšim ukrajinskim predsjednikom te je s njima petnaestak minuta raspravljao o Ukrajini, SAD-u, NATO-u.

Dvojac je u Rusiji dobro poznat jer je tijekom godina uspio prevariti brojne političare. Među njima su talijanska premijerka Giorgia Meloni, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, a 2022. godine uspjeli su nasamariti tadašnjega britanskog ministra obrane Bena Wallacea.

Dvojac je 2017. nazvao i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Predstavili su se kao "ukrajinski premijer Vladimir Groisman" te ga ispitivali o odnosima NATO-a i Ukrajine te se zahvaljivali za sankcije protiv Rusije.

Plenković ih je razotkrio kad ih je upitao u koji restoran su išli kad je posjetio Kijev. Komičari su rekli da su bili u Plavoj kamenici, gay baru iz filma Policijska akademija.

>> VIDEO Plenkovića nazvali ruski komičari, sve je otišlo kvragu kad su spomenuli gay bar

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.