Rusi potvrdili da je u Ukrajini poginuo još jedan Putinov general

Foto: X

General bojnik Vladimir Zavadski, zamjenik zapovjednika 14. armijskog korpusa Sjeverne flote, poginuo je u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini, objavio je danas guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev na svom Telegram kanalu.

"Zamjenik zapovjednika 14. armijskog korpusa Sjeverne flote general bojnik Vladimir Zavadski poginuo je na dužnosti u zoni specijalne operacije. Prije kolovoza 2021. zapovijedao je 4. tenkovskom divizijom Kantemirov, s kojom Voronješka oblast ima dugogodišnje dobre odnose", priopćio je Gusev, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Stradao u eksploziji mine?

Izrazio je sućut obitelji Zavadskog, dodajući da je časnik do kraja bio vjeran svojoj dužnosti i profesiji branitelja domovine. "Kamo god ga je domovina slala, pokazao je primjer vjernosti svojoj dužnosti, o čemu svjedoče njegova brojna odlikovanja. Siguran sam da će ime Vladimira Zavadskog, hrabrog časnika, istinskog generala i dostojnog čovjeka, uvijek ostati u pamćenju slavne domovine", zaključio je. 

Još prošli tjedan nekoliko prokremaljskih medija objavilo je kako je Zavadski poginuo u eksploziji mine. Smatra se da je najmanje šest ruskih generala izgubilo živote od početka invazije na Ukrajinu u veljači 2022. Rusko ministarstvo obrane nije komentiralo incident, a postoje proturječna izvješća o tome gdje je general stradao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.