Rusi raketirali Pokrovsk, puno mrtvih. Druga raketa ubila one koji su spašavali žrtve

Foto: EPA

Ruske su rakete sinoć dva puta pogodile središte ukrajinskog Pokrovska, usmrtivši osam ljudi, uključujući pet civila, izvijestio je regionalni guverner Pavlo Kirilenko, dok je u regiji Harkiv od ruskih napada smrtno stradalo dvoje ljudi.

Drugi projektil ubio one koji su reagirali nakon prve eksplozije

Drugi je projektil doletio 40 minuta nakon prvog, pri čemu je ubio i ozlijedio one koji su prvi reagirali nakon prve eksplozije, rekli su svjedoci napada Reutersovom snimatelju.

Među poginulima su dva spasioca i jedna vojna osoba, ranjeno je devet policajaca i jedna vojna osoba, ali većina od 31 ozlijeđenog bili su civili, uključujući člana lokalnog gradskog vijeća, objavili su ukrajinski dužnosnici.

Snimke užasa

Pokrovsk je grad pod kontrolom Ukrajine u blizini linije fronta, a na snimkama se vidi kako spasioci prolaze kroz ruševine, olupinu automobila i stambenu zgradu s razvaljenim balkonima.

 

Predstojnik ureda ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak izvijestio je o još dvije civilne žrtve ruskih napada u selu Kruhljakivka u regiji Harkiv. Poginuli su 45-godišnja žena i muškarac star oko 60 godina, a pet je ljudi ozlijeđeno, rekao je regionalni guverner Harkiva Oleh Sinehubov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.