Rusija: Otkriven je uzrok pada bombardera na zgradu. Naletio je na dva galeba

Foto: EPA

UZROK pada ruskog vojnog aviona na stambenu zgradu u gradu Jejsku, blizu jugoistočne granice s Ukrajinom, dva su galeba koja su upala u motor, objavila je ruska državna agencija TASS.

"Razlog pada bombardera u Jejsku bio je udar dva galeba u motore zrakoplova. To je dovelo do požara i pada zrakoplova, izvijestile su agencije za provođenje zakona", piše TASS.

Navode i da su ptice upale u motore tijekom polijetanja bombardera. "Ostatke galebova pronašli su stručnjaci dok su pregledavali olupinu zrakoplova", prenosi TASS.

Poginulo 15 ljudi, dio zgrade uništen

Podsjetimo, u padu aviona je poginulo 15 ljudi. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, a od dijela zgrade koji je gorio nije mnogo toga ostalo. Taj je dio zgrade, pokazuju snimke, uništen.

Rusko ministarstvo obrane je navelo da se srušio borbeni avion Su-34 te da se pilot uspio katapultirati. Padobran se vidi i na jednoj od fotografija koje kolaju ruskim kanalima na Telegramu.

"Prilikom postizanja visine za izvođenje trenažnog leta s vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga srušio se zrakoplov Su-34. Zrakoplov se srušio u blizini grada Jejska. Prema izvješću pilota koji su se katapultirali, uzrok pada zrakoplova bilo je zapaljenje jednog od motora tijekom polijetanja", priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Dodali su da je do buktinje došlo zbog zapaljenja goriva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.