Rusija pogodila bolnicu u Ukrajini, 8 mrtvih. "Samo sila može prisiliti Ruse na mir"

Ilustracija: EPA

Ruska vojska pogodila je jutros medicinski centar u Sumiju, na sjeveroistoku Ukrajine, a u trenutku evakuacije pogođen je još jednom, pri čemu je poginulo osam ljudi, dok je 11 ranjeno, objavili su dužnosnici. U vrijeme napada u bolnici je bilo 86 pacijenata i 38 liječnika i ostalog osoblja.

"U prvom napadu je poginula jedna osoba te je oštećeno nekoliko katova, a u napadu koji je uslijedio usred evakuacije poginulo je još petero ljudi", rekao je ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko. Kasnije je predsjednik Volodimir Zelenski rekao da je živote izgubilo osam ljudi, a 11 je ranjeno.

 

"Samo sila može prisiliti Rusiju na mir"

"Svi bi u svijetu, koji govore o ovom ratu, trebali obratiti pažnju na to što Rusija gađa. Gađa bolnice, civilne objekte i ljude", napisao je Zelenski na Telegramu. "Samo sila može prisiliti Rusiju na mir. Mir putem sile je jedini pravi način", poručio je.

Regionalne vlasti su objavile da se radilo o napadu dronovima. Sumi se nalazi samo 32 kilometra od ruske granice i napadi na taj grad su postali učestaliji nakon upada ukrajinske vojske u područje Kurska. Ukrajinske zračne snage su priopćile da su u subotu srušile 69 od 73 drona, a da je 15 dronova srušeno iznad Kijeva i okolice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.