Šamar i "loši narodnjaci" bili povod masakru u Okučanima?

23-GODIŠNJI Dražen Kozman koji je ovog vikenda u središtu Okučana ubio troje i ranio šestero ljudi trenutno se nalazi u istražnom zatvoru u Požegi, gdje se na navode iz kaznene prijave branio šutnjom.

Kozman je priveden istražnom sucu Mirku Svirčeviću u nedjelju oko 20 sati, te mu je određen branitelj po službenoj dužnosti.

Kako navodi Jutarnji list, Kozman - koji je od ranije poznat policiji te je navodno imao i psihičkih problema - Slavoncima je priredio nezapamćen zločin zato što mu je netko "pustio krv".

Kako se nagađa, Kozman je - isprovociran šamarom ili udarcem u kafiću "As" u kojemu je boravio prije ubilačkog pohoda - napustio kafić i na biciklu se odvezao do kuće gdje je uzeo automatsku pušku i bombe te se vratio u Okučane.

Osim što je navodno dobio šamar zbog nenamjerno razbijene čaše, Kozman, koji je već ranije boravio u zatvoru, navodno nije bio zadovoljan ni odabirom narodnjačke glazbe koja je svirala u kafiću.

Pomahnitali 23-godišnjak u kafić se kobne večeri vratio desetak minuta nakon što ga je napustio te bez ikakva upozorenja počeo pucati po gostima, usmrtivši pri tomu Dragomira Došlića, Mladena Belinu i Marka Maroša koji su sjedili za šankom, te ranivši još šestero gostiju.

Nakon toga je prešao u susjedni kafić "Pinokio" gdje je također ispalio nekoliko hitaca, a nakon što mu je navodno ponestalo metaka na kafić bacio dvije ručne bombe od čijih eksplozija na sreću nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kako javljaju mediji, u bolnici u Novoj Gradišci hospitalizirane su četiri osobe, među kojima i vlasnica kafića "As". Stanje stradalih trenutno je stabilno.

Kozmanu je određen 48-satni pritvor i u tom razdoblju županijski državni odvjetnik trebao bi podnijeti istražni zahtjev. Kozmana se tereti za teško kazneno djelo za koje je predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora.

B.S.
Foto: Jutarnji.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.