Sanader: Ne smjenjujem nikoga i ne dolazi Mirjana Hrga

NAKON godinu dana svog drugog premijerskog mandata, Ivo Sanader je odlučio rekonstruirati Vladu, a najznačajnija promjena koja bi se dogodila je zamjena potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor premijerovom miljenicom Biancom Matković, državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, piše današnji Globus.

Kosor bi zadržala Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti, a Matković bi ojačala svoju poziciju i to kao rezultat slabljenja utjecaja desne struje HDZ-a, koju predvodi Andrija Hebrang, a o kojem govori i smjena direktora HZZO-a Većeslava Bergamana. Matković bi u Vladi igrala ulogu svojevrsnog korektiva za područje kojim se bavila Kosor, a njezinim angažmanom Sanaderu bi u svakom slučaju bio olakšan posao u narednih godinu dana kada ga čekaju lokalni i predsjednički izbori.

Polančeca mijenja Mudrinić, a Mehuna Mirjana Hrga?

Nakon rekonstrukcije navodno bi trebao otići i potpredsjednik Vlade Damir Polančec da bi zasjeo na čelo budućeg moćnog državnog holdinga, koji bi bio formiran udruživanjem Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke. Postoje nagađanja da bi Polančecovo mjesto zauzeo dugogodišnji predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić. Zahtjev za odlaskom Polančeca navodno je stigao iz Bruxellesa, gdje je izraženo nezadovoljstvo svim onim što je u posljednjih nekoliko mjeseci poduzeo na području domaće brodogradnje. Iz europske centrale stigao je i poziv za udar na Hebrangove ljude.

Možda najzanimljiviji promjena u Vladi dogodila bi se u glasnogovorničkoj službi. Naime, postoje glasine da bi na čelu Vladinih odnosa s javnošću Zlatka Mehuna zamijenila donedavna zvijezda Nove TV - Mirjana Hrga.

Ipak, postoji mogućnost da su naklapanja o Sanaderovoj rekonstrukciji tek predstava za Europsku uniju, kako bi se u Bruxellesu stekao dojam da Sanader pomno prati sve preporuke.

Sanader medijske napise o rekonstrukciji nazvao izmišljotinama 

Premijer Sanader za Večernji list je izjavio da "nema smjena i rekonstrukcija, kako neki mediji u nestašici tema pišu" dodavši da nije upitan položaj potpredsjednika i glasnogovornika Vlade. O velikoj glasnogovorničkoj promjeni od Zlatka Mehuna i Mirjane Hrge nismo ništa doznali, jer  nismo uspjeli s njima stupiti u kontakt.

Ig.M.
Foto: Pixsell

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.