SDP-ovac izvrijeđan na sjednici: "Punoglavac ruzinavi. Ti nisi samo fizički ružan"

Screenshot: YouTube

Na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća iz šestog pokušaja izglasan je proračun za ovu godinu. Od 27 vijećnika, za njega su glasali vijećnici HDZ-a, Akcije mladih i svi nezavisni vijećnici, a protiv proračuna bilo je četvero vijećnika SDP-a.

Proračun je izglasan doslovno u posljednji trenutak jer je Visoki upravni sud odlukom od 15. srpnja naredio vijećnicima da donesu proračun u roku od 45 dana (do 7. rujna). Da proračun nije izglasan, Vijeće bi bilo raspušteno i raspisali bi se izvanredni izbori. 

Ipak, jučerašnju sjednicu obilježile su teške uvrede Ante Rubeše iz Akcije Mladih na račun šefa zadarskog SDP-a Daniela Radete. 

Radeta: Ovaj grad ima tešku dijagnozu

Radeta je kritizirao vijećnike koji su podržali proračun HDZ-ovog gradonačelnika Branka Dukića. "Danas smo dobili novu većinu, a jučer smo imali odluku koja se ticala Prostornog plana. Očito je da danas imamo novu većinu, pa skupa s njima radite prostorni plan", poručio je. 

"Činjenica je da ovaj grad ima tešku dijagnozu i bolest. Podsjetio bih na stockholmski sindrom, ali ovo je zadarski sindrom, žrtva se uvijek vraća nasilniku, a danas se žrtva vratila nasilniku. Slušati sva omalovažavanja od strane gradonačelnika i to nakon svega podržati, umjesto da smo skupili glave i pronašli kandidata. Stali ste uz HDZ", optužio je Radeta ostatak oporbe. 

Zatim je Rubeša izašao za govornicu. "Punoglavac ruzinavi će mene nabijati. Daniele, ja ću tebi reći jednu stvar. Ti nisi samo fizički ružan, tvoja je duša ružna. Tvoja duša je ružna kad ovo radiš građanima Zadra", vikao je Rubeša, zbog čega je dobio opomenu. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.