SDP-ovci Kešer i Mrsić u drugom krugu podržali Hajdaš Dončićevog protukandidata

Foto: Marko Juric/PIXSELL

Poraženi kandidati za predsjednika SDP-a dali su izjave za medije nakon održanog prvog kruga unutarstranačkih izbora.

U drugi krug idu Siniša Hajdaš Dončić i makarski gradonačelnik Zoran Paunović, dok Mirando Mrsić, Mladen Kešer i Sanja Major nisu ostvarili dovoljno glasova.

>> Hajdaš Dončiću malo falilo da postane predsjednik SDP-a u prvom krugu

Mrsić i Kešer podržali Paunovića u drugom krugu

"Pozivam sve birače da izađu u drugi krug i zahvaljujem se onima koji su izašli i glasali za novi SDP. Nažalost, rezultat je takav kakav je, ali poštujem ga. Pozivam sve da glasuju za gospodina Paunovića jer Hajdaš Dončić nije budućnost SDP-a, to je povratak na staro", izjavio je Mirando Mrsić, prenosi N1.

Njegove riječi podržao je i Mladen Kešer. "Hvala svima koji su mi dali povjerenje jer su me obvezali da dam još više za SDP. Pozivam birače da izađu u drugom krugu i da daju glas Zoranu Paunoviću", rekao je.

Sanja Major se zahvalila svima koji su izašli na izbore, ali nije podržala ni Hajdaš Dončića ni Paunovića.

"Ovo pokazuje da bez jake političke figure ne možete ništa postići u ovoj stranci. Čestitam kandidatima koji su ušli u drugi krug. Bilo je jako napeto, postojala je varijanta da sve bude gotovo u prvom krugu. Neću se izjasniti oko podrške, ali pozivam kolege da nastave govoriti o socijaldemokratskom programu. Skromno bih rekla da sam ih ja natjerala na to. Nadam se da će se pridržavati svega što su najavljivali u kampanji", zaključila je Major.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.