Šef CIA-e u Kijevu sa Zelenskim, objavljeno o čemu su razgovarali

Foto: Profimedia

RAVNATELJ CIA-e Bill Burns jučer je posjetio Kijev, gdje se susreo s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i svojim kolegama iz obavještajnih agencija Ukrajine, rekao je američki dužnosnik.

Jučer su, podsjetimo, ruske snage lansirale više od 80 projektila na mete u Ukrajini, pri čemu ih je nekoliko palo na Kijev. U tim trenucima Burns je bio na sigurnom u američkoj ambasadi, rekao je dužnosnik. Burns je Kijev posjetio nakon što se u Ankari, glavnom gradu Turske, susreo sa svojim ruskim kolegom Sergejem Nariškinom. Radi se o drugom posjetu Burnsa Kijevu u manje od mjesec dana.

 

U Kijevu je, rekao je dužnosnik, "razgovarao o američkom upozorenju šefu ruske obavještajne agencije SVR, kojem je rekao da Rusija ne bi trebala koristiti nuklearno oružje te ponovio da će Amerika nastaviti podržavati Ukrajinu u borbi protiv ruske agesije".

Amerika sve zabrinutija oko mogućeg korištenja nuklearnog oružja?

Podsjetimo, komunikacija između SAD-a i Ukrajine intenzivirana je nakon što su Rusi najavili povlačenje iz ključnog ukrajinskog grada Hersona. U SAD-u se tada počelo raspravljati o tome treba li poticati Kijev da traži diplomatsko rješenje sukoba. Američki dužnosnici su, naime, sve zabrinutiji po pitanju mogućeg ruskog korištenja nuklearnog oružja.

Burns i drugi američki dužnosnici javno su rekli da ne vide nikakve dokaze da se Moskva aktivno priprema na takav korak, ali dužnosnici upućeni u obavještajne izvještajve upozoravaju da je rizik od ruskog korištenja nuklearnog oružja najviši od početka ruske invazije u veljači.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.