Šefovima Varaždinskih vijesti mjesec dana pritvora



ŠEFOVI tjednika Varaždinske vijesti Ernest Fišer, Svebor Fischer i Davor Mašić idućih će mjesec dana provesti u pritvoru. Sutkinja istrage odlučila je pritvoriti svu trojicu osumnjičenika zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a Ernest Fišer i njegov sin Svebor pritvoreni su i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dijela.

Čelne ljude varaždinskog tjednika tereti se za više kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti. Ernest Fišer optužen je i za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Istraga je otvorena i protiv dvije pravne osobe: trgovačkog društva Varaždinac Plus d.o.o. i trgovačkog društva Varaždinske vijesti d.d.

Uhićeni su pod sumnjom da su Varaždinske vijesti i državni proračun oštetili za 4,5 milijuna kuna. U tu svrhu izvlačenja novca osnovali su i tvrtku. Prvoosumnjičeni je Fišer kojeg se tereti da je pronevjerio 3,5 milijuna kuna putem lažnih putnih naloga i lažnim prikazivanjem poslovanja.

Dvadeset posto udjela u ovim novinama ima Grad Varaždin. Dogradonačelnik Slobodan Mikac, koji je i skupštinar u tjedniku, kratko je komentirao kako Varaždinske vijesti nisu zaslužile takav tretman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.