Sindikalist iz Jadrolinije: Posada je toliko sposobna da od karampana stvara brend

Foto: Index, Sime Zelic/PIXSELL

Kapetan Ivan Srzentić iz Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije (SSPJ) na N1 televiziji komentirao je tragediju s Malog Lošinja u kojoj su poginula tri pomorca Jadrolinije kada ih je usmrtila rampa trajekta Lastovo, koji je star 55 godina.

Istraga je još u tijeku te ni Srzentić nije htio komentirati što je moglo poći po zlu, ali već su krenule priče o ljudskoj pogrešci. "To smatram jako lošom tvrdnjom i krajnje neodgovornim. O brodu koji ima 55 godina ne bih razgovarao, neka o tome govori predsjednik Uprave", poručio je Srzentić.

"Predsjednik Uprave vodi razgovore sam sa sobom"

"Poželjet ću predsjedniku Uprave automobil od 55 godina", dodao je. Unatoč brojnim pozivima SSPJ-a na dijalog s Upravom, do toga, kaže, nije došlo.

"Na žalost pomoraca i radnika Jadrolinije, gore navedeni predsjednik Uprave vodi razgovore sam sa sobom. On ima vlastiti sindikat i jedino s njim pregovara, odnosno razgovara sam sa sobom", kaže.

Srzentić kaže da su se obratili i resornom Ministarstvu u više navrata. "Ukazujući upravo na to da predsjednik Uprave stvara vlastiti sindikat, čega smo sad svi zajedno svjesni."

"Posada Jadrolinije je toliko sposobna da od starih karampana rade vrhunske stvari"

Naveo je ključne probleme o kojima su željeli razgovarati. "Radi se o novim brodovima, o novijim brodovima i o sigurnosti na istima i sigurnosti flote. Najveći i najbitniji su to čimbenici o kojima SSJP, od osnutka 2017. godine, govori."

Na pitanje mogu li putnici i posada biti sigurni na brodovima Jadrolinije, odgovorio je:

"Posada Jadrolinije je toliko sposobna da od nesigurnih brodova stvara brend, a onda to netko drugi koristi i provlači kroz raznorazne medije. Posada je toliko sposobna da od tih starih karampana rade vrhunske stvari. Teret je na njima – na pomorcima i na radnicima Jadrolinije."

Srzentić nema vjere u promjene. "Ovo je vrijeme kad svi zajedno žalimo za kolegama, a što se tiče bilo kakvih očekivanja, ne očekujem više nikakvu prekretnicu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.