Siniša Poljak: Nisam bliski Sanaderov prijatelj

POVODOM objave članka "Košarica za Bajića: Stari dugovi stigli na naplatu", Siniša Poljak poslao je demanti koji objavljujemo u cijelosti.

> Košarica za Bajića: Stari dugovi stigli na naplatu

1. "Ničim izazvan povukao je istražni zahtjev protiv tadašnjeg organizacijskog tajnika HDZ-a i bliskog Sanaderovog prijatelja Siniše Poljaka, kojeg je svega koji mjesec ranije sumnjičio za nezakonitosti u trgovačkom društvu Koteks":

a) po tko zna koji put koristite izmišljenu i naručenu sintagmu "bliski Sanaderov prijatelj" bez obzira što je istu osobno i javno demantirao u emisiji HTV-a "Otvoreno" osobno dr. Ivo Sanader
b) prijavu protiv mene je podnijela tadašnja uprava "Koteks"d.d.-a, a ne DORH

c) DORH nije povukao istražni zahtjev već je postojao i proveden je sudski istražni postupak u kojem je istražni sudac utvrdio istinito i činjenično stanje.

2. Nejasno je ostalo kako te papire Poljak već nije ranije predao, s obzirom da se kriminalistička obrada u policiji radila mjesecima :

a) upravo u toj činjenici leži cijela istina – JA SAM SVU TU DOKUMENTACIJU PRILOŽIO ISTRAŽITELJIMA, A ZAŠTO ONI NISU NJU PREDOČILI ONOME KOME SU TREBALI TO TREBA PITATI NJIH
b) svu dokumentaciju sam predočio istražnom sucu i normalno je da je tu istu dokumentaciju dobio i DORH
c) da vas interesira istina i da se želite baviti istražiteljskim, a ne naručenim novinarstvom, onda biste od mene zatražili te dokumente ( koje bih vam ja vrlo rado poslao ) pa bi i vama sve bilo jasno i ne biste onda pisali naručene laži

3 .….. nisu usudili reći ni kad je ponovno spasio Poljaka….:

a) nije Mladen Bajić spasio Poljaka već istina koju sam iznio istražiteljima koji su me ispitivali ( i to iz Zagreba i Splita )
b) osim toga u NO ne sjede samo Vukelić i Poljak već i ostalih pet jednakopravnih članova koji su sve odluke NO-a donijeli jednoglasno

c) ukoliko vas interesira istina bazirana na istražiteljskom novinarstvu, a ne naručeno pisanje laži, onda bi bilo profesionalno korektno da zatražite informacije zbog čega je NO jednoglasno prihvatio ugovor
 
Kada bi vas interesirala istina i objavljivanje istine onda biste prije pisanja laži o meni pročitali članak "Spasili smo 80 miljuna $" objavljen u "Slobodnoj dalmaciji" dana 10.02.2007 u kojem je demantirano i argumentirano sve ono o čemu vi pišete u ovom vašem članku. Međutim da vi ne bi bili zakinuti za informacije u prilogu ovog e-maila imate predmetni članak.
 
Očito je kako vaš portal ne interesira cjelovita već djelomična istina apostrofirana na način da načini štetu pojedincu koji se tu spominje.
Zbog posječenosti vaše web stranice i teme u kojoj sam ja imenom apostrofiran, načinili ste mi nemjerljivu moralnu, materijalnu i štetu mom ugledu i integritetu pa ću zbog toga zadovoljštinu zatražiti na sudu.

Shodno navedenom zakonu od vas tražim da objavite ovaj demanti  i ispriku zbog ne iznošenja cjelovite istine na istoj web stranici sa istim pridodanim značajem kako ste objavili predmetnu neistinu, te da sa svojih www stranica izbrišete sve neistine koje ste o meni iznijeli.

Temeljni smisao novinarstva je da novinari i njihovi urednici budu savjest društva koji će svoju konstruktivnu i dobronamjernu kritiku  i informacije temeljiti isključivo na istini u cilju poboljšanja sveopćeg dobra.
 
 Siniša Poljak

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.