Snažna eksplozija zatresla grad pod ruskom okupacijom. Rusi: Puno je ozlijeđenih

Screenshot: Twitter

U EKSPLOZIJI za vrijeme topničke vatre u gradu Makijivki u istočnoj Ukrajini ranjeno je 25 osoba, objavile su ruske okupacijske vlasti. Čelnik regije Donjeck kojeg je imenovala Moskva Denis Pušilin rekao je na svom Telegram kanalu u srijedu ujutro da je dvoje djece među ozlijeđenima u napadima na grad koji su ruske snage preuzele 2014. godine.

"Eksploziju je osjetila većina stanovnika Makijivke i Donjecka", rekao je. Prema Pušilinu, oštećeni su stambene zgrade, bolnica, škole i dječji vrtić. Na ukrajinskom Telegram kanalu StratCom objavljena je mobitelska snimka snažne eksplozije u gradu i tvrdi se da je riječ o udaru na rusku vojnu bazu.

Ruski blogeri misle da je korišten HIMARS

Ukrajinci su rekli da je eksplozija tako jaka jer je tijekom granatiranja pogođeno skladište goriva ili streljiva. Prema ruskim vojnim blogovima, za granatiranje su korištene topničke rakete HIMARS koje je Ukrajina dobila od SAD-a.

Ranije je Pušilin izvijestio o dvoje mrtvih od granatiranja u regiji Donjeck. Informacije zaraćenih strana ne mogu se neovisno provjeriti. Makijivka je bila mjesto smrtonosnog ukrajinskog napada na improviziranu rusku vojarnu prošle novogodišnje noći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.