SOA o Fortenovi: Nismo u mogućnosti iznositi saznanja

Foto: Pixsell/Patrik Macek

S OBZIROM na to da Sberbank tvrdi da je prodao svoj udio u Fortenova grupi, zbog čega je premijer Plenković novinare danas uputio na Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA), oglasila se i sama SOA.

"Nismo u mogućnosti iznositi svoja postupanja i saznanja"

"Sigurnosno-obavještajna agencija, sukladno zakonskim odredbama i smjernicama Vijeća za nacionalnu sigurnost, kontinuirano razmatra i procjenjuje gospodarske procese koji mogu imati utjecaj na osnove gospodarskog sustava Republike Hrvatske.

U tom smislu, Sigurnosno-obavještajna agencija će, u skladu sa svojom zakonskom ulogom, i u ovom konkretnom slučaju izvješćivati i podupirati državni vrh i nadležna državna tijela u donošenju odgovarajućih odluka i postupanju u zaštiti nacionalnih i gospodarskih interesa Republike Hrvatske.

Svoja postupanja i saznanja, iz zakonskih i sigurnosnih razloga, nismo u mogućnosti iznositi", navela je SOA u odgovoru na upit N1.

Sberbank tvrdi da je 43 posto udjela prodao ulagaču iz Emirata

Podsjetimo, ruska državna banka Sberbank u srijedu je priopćila da je prodala svojih 43 posto udjela u hrvatskoj Fortenova grupi, ali nije za to dala razlog. Prodaju svog udjela u Fortenovi objavio je Sberbank.

U kratkoj izjavi iz Sberbanka su rekli da je udio kupio Saif Bin Markhan Alketbi, investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.