Šojgu: Ukrajina priprema napad na ruski teritorij. To će izazvati trenutni odgovor

Foto: EPA

RUSKI ministar obrane je na današnjem sastanku odbora ministarstva izjavio da zapovjedništvo ukrajinskih oružanih snaga planira izvršiti udare na ruski teritorij, uključujući Krim, raketama HIMARS i Storm Shadow. "Prema našim podacima, rukovodstvo ukrajinskih oružanih snaga planira izvršiti udare na teritoriju Ruske Federacije, uključujući Krim, raketama HIMARS i Storm Shadow", naveo je. 

Najviši ruski vojni dužnosnik naglasio je da bi uporaba zapadnog oružja izvan zone specijalne vojne operacije izazvala trenutne ruske udare na središta donošenja odluka u Ukrajini. Dodao je da bi takav potez značio punopravno uključivanje Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva u sukob, prenosi ruska državna novinska agencija Tass. 

"Svi ukrajinski napadi su odbijeni"

Šojgu je priopćio i da ukrajinski režim nastavlja s protuofenzivom južno od Donjecka te u područjima Zaporižje i Donjecka. Tvrdi da su Ukrajinci angažirali svoje elitne postrojbe koje je obučavao NATO, ali i da koriste velike količine oružja koje su dobili od Zapada.

"Od 4. lipnja ukrajinska vojska izvela je 263 napada na položaje ruskih trupa. Zahvaljujući kompetentnim, nesebičnim akcijama naših jedinica, svi su odbijeni, a protivnik nije postigao svoje ciljeve", naveo je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.