Splićanin optužen za pomaganje Albancu koji je ubio dilera

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Facebook

SPLITSKO Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg M.P. kojeg tereti da je pomogao Liridonu Berishi nakon ubojstva Ante Prnjaka, čije je tijelo ljetos pronađeno na splitskom Trgovačko-transportnom terminalu (TTTS).

Tužiteljstvo tvrdi da je Berisha, nakon Prnjakova ubojstva 22. kolovoza, došao do kuće optuženog, dao mu svoju odjeću koju je nosio u vrijeme zločina i uzeo novu, a potom mu je optuženi donio kanistar s benzinom kojim je Berisha zapalio Prnjakov automobil.

Potom je M.P. svojim automobilom Berishu i djevojku odveo do protupožarnog puta gdje je bio Prnjakov automobil kojega je Berisha polio benzinom i zapalio.

Berisha je Prnjaka ubio s 15 metaka iz puške

"Neposredno nakon toga osobnim vozilom u vlasništvu okrivljenog 35-godišnjaka zajedno su se udaljili s mjesta događaja", objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Okrivljenog 35-godišnjaka tužiteljstvo u optužnici tereti se da je "opisane radnje počinio znajući da je kritične prigode drugi okrivljenik počinio kazneno djelo teškog ubojstva žrtve i postupao je s namjerom opstrukcije rada policijskih službenika koji su provodili kriminalističko istraživanje radi utvrđenja identiteta počinitelja".

Zbog ubojstva profesionalnog vojnika Prnjaka, kojeg se povezivalo i s trgovinom droge, tužiteljstvo Berishu tereti za teško ubojstvo počinjeno na okrutan ili podmukao način za što je propisana kazna dugotrajnog zatvora. No prema pisanju medija on je u svojoj obrani priznao tek ubojstvo na mah i ispričao da ga je Prnjak zlostavljao više od dvije godine jer mu je dao drogu koju mu nije odmah platio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.