Srednje škole Splitsko-dalmatinske županije od ponedjeljka prelaze na online nastavu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

SVE srednje škole na području Splitsko-dalmatinske županije, u kojima je gotovo 19.000 učenika, od 14. prosinca prelaze na online nastavu, odnosno nastavu na daljinu radi sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, potvrdili su u srijedu u sjedištu Županije.

"Na temelju procjene epidemiologa županjski Stožer civilne zaštite naložio je ravnateljima svih srednjih škola u našoj županiji da od sljedećeg ponedjeljka organiziraju nastavu po C modelu, odnosno online," rekao je za Hinu pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Dodao je kako će online nastava u srednjim školama na području Splitsko-dalmatinske županije trajati do kraja prvog polugodišta.

Po njegovim riječima, ovakva je odluka donesena kako bi se smanjili socijalni kontakti kojima su osobito skloni srednjoškolci i koji pogoduju širenju covid-infekcije.

"Više od 10.000 učenika srednjih škola na području Splitsko-dalmatinske županije koristi autobuse za odlazak u škole na nastavu i povratak doma, a to su okolnosti u kojima se smanjuje fizička distanca između učenika i povećava opasnost od širenja epidemije", kazao je Đonlić.

Po njegovim riječima, oni srednjoškolci na području Splitsko-dalmatinske županije koji su sada u samoizolaciji već prate nastavu online, što je također pogodovalo odluci da se takav model nastave organizira za sve srednjoškolce u toj županiji od sljedećeg ponedjeljka.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.